Crypto

Cijena SHIB-a se priprema za bum od 75% dok Shiba Inu zadirkuje L2 blockchain lansiranje

Shiba Inu se nada da će postati više od obične kriptovalute meme inspirisane Dogecoinom dok se približava lansiranju svoje mreže sloja 2 pod nazivom Shibarium. U međuvremenu, SHIB token se pojavio kao jedan od najboljih do sada u 2023.

Cijena SHIB-a skoči 60% u 2023

SHIB-ova cijena je porasla za skoro 60% od početka godine (YTD) na 0,00001294 dolara, što je najviše od početka novembra 2022.

SHIB/USDT dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Dobici su se počeli pojavljivati ​​uglavnom zbog povoljnih makro uslova koji su doveli do sličnih skupova na drugim mjestima na kripto tržištu. Ipak, rast cijena Shiba Inua dobio je zamah dok su investitori procjenjivali njegovu najavu predstojećeg beta izdanja Shibariuma.

Shibarium je navodno mreža sloja 2 koja bi radila na glavnoj mreži Ethereum blockchain-a. Drugim riječima, to bi omogućilo programerima da izgrade i pokreću decentralizirane aplikacije (dapps) dok bi težili nižim transakcionim troškovima i poboljšanoj skalabilnosti mreže.

Cijena Shiba Inua sada je porasla za 25% od 16. januara kada je Shiba Inu tim zadirkivao svoju publiku najavom lansiranja Shibariuma.

Cijena Shiba Inua: Predstoji još jedan bum od 75%?

Porast Shiba Inua učinio ga je pretjerano kupljenom imovinom u dnevnom vremenskom okviru, prema očitavanju indeksa relativne snage (RSI) na skoro 86 18. januara – šesnaest poena iznad praga preskuposti od 70.

Povezano: Šta je ShibaSwap i kako funkcioniše?

U idealnom slučaju, preskup RSI podstakne investitore da rasterete svoje pozicije, što dovodi do korekcije cijene. Drugim rečima, SHIB rizikuje da padne prema svom 200-dnevnom eksponencijalnom pokretnom proseku (200-nedeljni EMA; plavi talas) blizu 0,00001120 dolara.

SHIB/USDT dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Međutim, na dugoročnoj osnovi, SHIB-ov rast cijena će se vjerovatno nastaviti, ako je vjerovati bikovskom obrascu preokreta na sedmičnom grafikonu.

Nazvan “padajući klin”, obrazac se razvija kada se trendovi cijena spuste unutar raspona definiranog s dvije opadajuće, konvergentne linije trenda.

Rešava se nakon što se cena probije iznad gornje linije trenda prema nivou na dužini koja je jednaka maksimalnoj visini klina.

SHIB je ušao u fazu proboja svog uzorka padajućeg klina, kao što je prikazano ispod. Sada vidi prošireni rast prema 0,00002063 dolara do marta 2023., što je porast od 35% u odnosu na trenutne nivoe cijena.

SHIB/USDT sedmični grafikon cijena sa padajućim klinom. Izvor: TradingView

Alternativno, scenario potencijalnog medvjeđeg scenarija bi doveo do toga da SHIB padne ispod ciljanog proboja klina ako se cijena obrne od svog privremenog nivoa otpora na 50-nedeljnom EMA (crveni talas) blizu 0,00001309 dolara.

Takav pad bi rizikovao slanje cijene Shiba Inua prema gornjoj liniji trenda klina blizu 0,00000800 dolara, ili pad od 40% u odnosu na trenutne nivoe cijena.

Ovaj članak ne sadrži savjete ili preporuke za ulaganja. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, a čitatelji bi trebali sami istražiti prilikom donošenja odluke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *