Crypto

Cijena bitkoina ponovo testira ključnu vrijednost od 22,8 hiljada dolara kao metričke poene za ‘brzinu kupovine BTC-a’

Bitcoin (BTC) se vratio na bazu 4. avgusta pošto su viši nivoi ustupili mesto borbi za 200-nedeljni pokretni prosek (MA).

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Borba za klasičnu liniju trenda cijena Bitcoina bjesni

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su da BTC/USD pada kako bi više puta testirao ključnu liniju trenda medvjeđeg tržišta kao podršku.

Današnje otvaranje na Wall Streetu pružilo je samo kratku promjenu raspoloženja, s tim da je par narastao iznad $23,000 prije nego što je nastavio prijašnje ponašanje.

Atmosferu su promijenile vijesti da se investicijski gigant BlackRock udružio s velikom berzom Coinbase kako bi klijentima omogućio trgovanje kriptovalutama.

Umesto toga, poznati status quo koji uključuje 200-nedeljni MA nešto iznad 22.800 dolara ušao je u novo poglavlje, sa bikovima i medvedima koji se još uvek bore za kontrolu. Resurs za analitiku na lancu, Material Indicators, zabilježio je da je jedna klasa kitova koja je aktivna na najvećoj globalnoj berzi, Binance, tog dana bila raspoloženija za smanjenje rizika.

„Ljubičasta klasa kitova je istorijski imala najveći uticaj na kretanje cena bitkoina“, stoji u tekstu napisao na Twitter-u pored grafikona podataka iz Binance knjige naloga.

“Zanimljivo je vidjeti ih kako se bacaju u druge razrede i pumpaju.”

BTC/USD nivoi kupovine i prodaje (Binance). Izvor: Indikatori materijala/ Twitter

Podrška je bila slaba blizu spot cijene, pokazuje grafikon, sa značajnijim interesom za ponude samo na oko 22.400 dolara u slučaju sloma. Otpor je u međuvremenu rastao na 23.400 dolara.

„Ovdje ima puno sjeckanja u nižim vremenskim okvirima, ali s ovim lokalnim zamahom uspona konačno izgledamo spremni da to flush spustimo na niže ciljeve,“ popularni trgovac Credible Crypto u međuvremenu dodano u svojoj najnovijoj prognozi od 3. avgusta.

“Tražim viši minimum i preokret za nastavak naviše do 25k+ $BTC.”

Podaci o kupovini nagoveštavaju nadolazeći šok opskrbe BTC-om

Na temu interesovanja kupaca, podaci na lancu dodatno su pokazali značajno povećanje udjela ukupnog BTC-a koji postaje nelikvidan.

Povezano: ‘Ludi dokazi’ Bitcoin je kapitulirao u posljednja 2 mjeseca — analiza

Prvobitno kreiran od strane Williama Clementea, vodećeg analitičara uvida u Blockwareu i statističara Willyja Wooa, metriku omjera Illiquid Supply Shock (ISS) vidi popularni komentator Game of Trades pozvao „masovni skok“ u julu.

ISSR se povećava kada se BTC prvenstveno povlači iz opticaja, što zauzvrat povećava vjerovatnoću rasta cijena na osnovu toga što potražnja nadmašuje ponudu.

„HODLeri su krenuli u kupovinu za razliku od bilo čega što je viđeno od 2018.“, komentirala je Game of Trades tog dana, učitavajući SSR podatke koje je hostirala analitička firma na lancu Glassnode.

Grafikon s komentarima o omjeru šoka za nelikvidnu ponudu Bitcoina. Izvor: Games of Trades/ Twitter

Sam Glassnode je u međuvremenu primijetio da hodleri masovno prodaju više BTC-a s gubitkom nego s profitom, ali da je potražnja također mogla rasti.

“Ovo je tipično za medvjeđa tržišta, a preokret je često povezan s povećanjem potražnje”, navodi se komentarisao na grafikonu koji prikazuje ostvarene profite i gubitke po danu.

Opisani grafikon dobitka i gubitka bitcoina. Izvor: Glassnode/Twitter

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *