Crypto

Cijena bitkoina nije najniža, kažu podaci dok su narudžbe kitova dostigle najniži nivo u dvije godine

Bitkoin (BTC) se ne nalazi na dnu ispod 17.000 dolara, upozorava nova analiza kako likvidnost ponude prestaje.

U objavama na društvenim medijima nakon Božića, on-lanac analitičkog resursa Material Indicators je označio opadajući interes za zaštitu trenutnog raspona cijena BTC-a.

Binance knjiga narudžbi ostavlja “nema mnogo razloga za uzbuđenje”

S obzirom da volatilnost još uvijek u velikoj mjeri izostaje na Bitcoin tržištima, analitičari budno promatraju šta bi se moglo dogoditi na ovosedmičnom godišnjem zatvaranju.

Završna cijena za BTC/USD 31. decembra također će označiti završetak sedmičnih i kvartalnih svijeća, a bilo kakva brza volatilnost mogla bi 2022. pretvoriti u košmarnu tržišnu godinu.

Kako je izvijestio Cointelegraph, par je trenutno u padu za oko 60% od početka godine do danas, dok je u odnosu na svoj najnoviji maksimum iz novembra 2021. izgubio 76%.

Ovo možda još uvijek nije dovoljno da se ograniči tržište medvjeda, upozoravaju različiti analitičari, a sada se čini da podaci iz knjige narudžbi podvlače potencijal za nove gubitke.

„Ništa ne ilustruje sentiment za nivo cena kao što je likvidnost, a čini se da nema mnogo raspoloženja da je ovaj nivo cena na dnu“, Indikatori materijala komentarisao na grafikonu aktivnosti knjige naloga BTC/USD na Binanceu.

BTC/USD grafikon knjige naloga (Binance). Izvor: Indikatori materijala/ Twitter

Dan ranije, još jedan post raspravljao s obzirom na trenutne količine knjige narudžbi, nije bilo „mnogo što bi se moglo uzbuđivati“, a oni također pokazuju da trgovci velikog obima smanjuju izloženost.

“Cijene BTC-a imaju mnogo veze sa padom interesa kitova,” istraživačka firma Santiment nastavio na temu.

Drugi grafikon je istakao ono što je Santiment rekao da je “korelacija” između velikih transakcija od milion dolara ili više i ukupne snage cijene BTC-a. Te transakcije su sada na najnižem nivou od decembra 2020.

BTC/USD označeni grafikon. Izvor: Santiment/Twitter

“Ako cijene nastave kliziti i dođe do skoka, to bi bio istorijski bikovski signal”, dodaje se.

“Niže cijene BTC-a dolaze”

U međuvremenu, u svom sažetku i prognozi za kraj godine „Just Crypto“, trgovačka firma QCP Capital imala je još loših vijesti za kripto hodlere.

Povezano: Vlasnici bitcoina imaju rekordnih 8 miliona BTC u nerealizovanom gubitku, pokazuju podaci

I bitkoin i eter (ETH) trebalo bi da započnu „niže produženje talasa 5“ za početak 2023. godine, veruju analitičari, u skladu sa rizičnom imovinom, a američki dolar i obveznice vide obnovljenu snagu.

„Nastavljamo da očekujemo da će bilo koji veliki skupovi u BTC-u ispuniti značajan pritisak prodaje“, napisali su, opisujući bitkoin kao „trgovanje u zaključcima“ sa ETH.

Dodatna vlastita korelacija usredotočena je na ARK Invest-ov ARK Innovation (ARKK) fond kojim se trguje na burzi.

„ARKK cijena vodi BTC za 2 mjeseca, što upozorava na niže cijene BTC-a koje dolaze“, dodao je QCP uz uporedni grafikon.

ARKK u odnosu na BTC/USD grafikon (snimak ekrana). Izvor: QCP Capital

Stavovi, misli i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorski i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Cointelegrapha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *