Crypto

Cijena bitkoina dostiže 23,4 hiljade dolara uz rast od 4,6 posto usred “veoma mješovitih” izgleda

Bitkoin (BTC) se oporavio preko noći na 5. avgust, jer je nova obnova linije trenda otvorila vrata daljem rastu.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Dnevni grafikon cijena BTC postavlja “probni” dugi signal

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da BTC/USD odskače od lokalnog dna na 22.400 dolara i dodaje oko 4,6%.

Par je obrnuo smjer upravo na ključnoj podršci ponude na glavnoj berzi Binance, što je pomoglo da se izbjegne značajniji gubitak 200-nedeljnog pokretnog prosjeka (MA) na oko 22,800 dolara.

Dok je ta ključna zona ostala neizvjesna za bikove, vraćanje MA od 21 perioda na dnevnom grafikonu dalo je izvoru za analizu materijala na lancu razlog za optimizam.

BTC/USD možda neće izazvati dug signal na dnevnom zatvaranju svijeće, rekao je Twitter pratiocima preko noći.

Trgovac i analitičar Rekt Capital je ipak izrazio stalni oprez zbog lošeg rekorda Bitcoina u pretvaranju 200-nedeljnog MA u solidnu podršku ovom medvjeđem tržištu.

„Istorijski gledano, BTC je bio u stanju da generiše ogromno interesovanje na strani kupovine na 200-nedeljnom MA“, on raspravljao.

“Ali ako $BTC ne uspije ponovo testirati MA u kratkoročnom periodu, to bi vjerovatno poslužilo kao dodatni dokaz da je ovaj oporavak samo jedan od olakšanja.”

BTC/USD 1-sedmični grafikon svijeća (Bitstamp) sa 200-nedeljnim MA. Izvor: TradingView

Slično konzervativna u pogledu cijena bila je trgovačka firma QCP Capital, koja je u svom najnovijem ažuriranju tržišta poslala pretplatnicima Telegram kanala da je ukupna slika “veoma pomiješana”.

Ukazujući na složene makro pokretače, QCP je rekao da će monetarna politika Federalnih rezervi Sjedinjenih Država biti odlučujući faktor pokretanja tržišta u budućnosti. Predsjedavajući Fed-a Jerome Powell, ističe se, nije postigao konsenzus oko tempa i obima budućih povećanja ključnih kamatnih stopa.

“Ekonomski podaci na globalnom nivou ukazuju na slab rast i nadolazeću globalnu recesiju”, navodi se u ažuriranju, naglašavajući predstojeće podatke o inflaciji indeksa potrošačkih cijena (CPI) za jul koji treba da budu objavljeni 10. avgusta.

“I dalje mislimo da će tržišta trgovati bočno i da će biti osjetljiva na objavljivanje ekonomskih podataka. Američki CPI sljedeće srijede bit će sljedeći važan za gledanje.”

Snaga Ethereuma ne uspijeva uvjeriti

Na altcoinima, eter (ETH) i drugi tokeni sa velikim kapitalom pridružili su se poboljšanju Bitcoin-a.

Povezano: 3 ključna metrika Ether derivata sugeriraju da podrška ETH od 1.600 USD nema snagu

ETH/USD je kružio 1.665 dolara u vrijeme pisanja, s tim da ETH/BTC ipak nije uspio probiti otpor bliže oznaci od 0,075 nakon drugog ponovnog testiranja.

ETH/BTC 1-dnevni grafikon svijeća (Binance). Izvor: TradingView

Sa spajanjem Ethereuma za oko mjesec dana, zabrinutost je također rasla oko vjerovatnoće spornog hard forka mreže.

„Najhitniji i neposredniji rizik na kripto tržištima je spajanje ETH-a koje bi trebalo da se dogodi u septembru“, nastavio je QCP.

Dodaje se da su tržišta već “počela da cijene mogućnost materijalnog hard forka”.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *