Crypto

Cijena bitkoina bori se protiv otpora od 23,5 hiljada dolara zbog olakšanja zbog putovanja Pelosi na Tajvan

Bitkoin (BTC) je porastao na dnevni otpor na otvaranju Wall Streeta 3. avgusta, dok su dionice Sjedinjenih Država ojačale na olakšanju zbog Tajvana.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Dionice rastu kao kalemovi američkih dolara

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da se BTC/USD vraća na područje nešto ispod 23.500 dolara, što je od početka mjeseca predstavljalo otpor.

Par je ranije držao istu zonu kao podrška, a sada je odlučivao da li je novi okret otpora/podrške na kartama.

Za popularnog trgovca Crypto Tonyjem, 23.500 dolara je stoga bila cijena za dugotrajan BTC.

Loša strana, kolega trgovac Pentoshi istaknuto područje između 21.800 i 22.000 dolara kao “linija u pijesku” za BTC.

U međuvremenu, dionice su se dobro pokazale, a S&P 500 i Nasdaq Composite Index su nakon otvaranja dobili 1,2%, odnosno 2%. Vijest da je predsjedavajući američkog Kongresa Nensi Pelosi započela posjetu Tajvanu bez posljedica iz Kine, podigla je raspoloženje.

Indeks američkog dolara (DXY), nakon solidnih vlastitih dobitaka na početku sedmice, konsolidirao se nakon suočavanja s otporom na 106,8 na satnim vremenskim okvirima. Najniži nivoi unutar dana poklapali su se sa najvišim nivoima iz maja, analiza primetios potencijalom za nove vrhunske vrijednosti u dvije decenije koje su još uvijek u igri što bi predstavljalo trenje za kripto i rizičnu imovinu.

“Kako dolar počne pokazivati ​​potencijalne znakove snage (a prinosi počinju rasti), hoće li dionice i dalje ostati otporne? Akcija cijena tijekom 2022. govori nam ‘ne'”, tržišni analitičar Caleb Franzen upozorio.

Indeks američkog dolara (DXY) 1-satni grafikon svijeća. Izvor: TradingView

ARK prisluškuje “okruženje u nastajanju rizika”

U rezimeu statusa quo u Bitcoin-u i Ether-u (ETH), u međuvremenu, investiciona kompanija ARK Invest je oslikala mješovitu sliku o tome gdje bi tržište moglo ići 2022. godine.

Povezano: ARK Invest ‘neutralno do pozitivno’ na cijenu Bitcoina dok analitičari čekaju kapitulaciju

U najnovijem izdanju svoje istraživačke serije, “The Bitcoin Monthly”, analitičari ARK-a, uključujući CEO, Cathie Wood i druge, rekli su da su “sve oči” sada uprte u makro pokretače.

“S obzirom na pozitivnu korelaciju između bitcoina i američkih dionica od COVID-a, SAD kao vodeći pokretač cijena bitcoina sugerira novo tržišno okruženje s rizikom”, napisali su.

Sjedinjene Države, dodao je ARK, vjerovatno su predstavljale većinu interesa za kupovinu Bitcoina tokom oporavka u julu.

U budućnosti, međutim, izgledi za produženi skok bili su neizvjesni. Opisujući svoj stav kao “neutralan”, ARK je isporučio potencijalnu “nevjerovatnu” meću od nešto ispod 14.000 dolara.

„Uporedivo s rasprodajom na vrhuncu krize COVID-a, cijena bitkoina nije dostigla svoju delta troškovnu osnovu, osnovu cijene prilagođene cijene koja oduzima pokretni prosjek tržišne cijene do danas od osnove tržišne cijene i služi kao najjači bitcoin nivo podrške“, navodi se u izvještaju.

“Iako je vjerovatnoća dodirivanja njegove osnove cijene delta smanjena, rizik pada bitcoina na medvjeđem tržištu tehnički stoji na osnovi delta cijene, koja trenutno iznosi 13.890 dolara.”

Osnovni grafikon troškova Bitcoin (snimak ekrana). Izvor: ARK Invest

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *