Crypto

Cijena Bitcoina: ‘očekivana’ volatilnost tokom vikenda sa nivoom od 22.000 dolara koji će se zadržati

Bitcoin (BTC) je ponovo porastao iznad 23.000 dolara u 6. avgustu jer je nova analiza predviđala potencijalni porast od 20% ili više.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Dnevni grafikon daje trgovcu cilj od 30.000 dolara

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su da je BTC/USD rastao preko noći kako bi ponovo bio blizu vrha svog utvrđenog raspona trgovanja.

Nakon višestrukih pokušaja da se probije otpor iznad raspona na 23,500 dolara, par je izgledao još uvijek zaglavljen u limbu u vrijeme pisanja, ali nade u bikovski nastavak su već postojale.

„Očekujem veću volatilnost u odnosu na wknd“, napisao je resurs za praćenje na lancu Material Indicators u dijelu svog najnovijeg Ažuriranje na Twitteru 5. avgusta.

“Ako Bear Market Rally može gurnuti BTC iznad 25k, nema mnogo trenja u rasponu od 26k – 28k. Gubitak linije trenda bio bi loš za bikovske nade i snove.”

28.000 dolara bi bilo preko 20% više od trenutne spot cijene i predstavljalo bi skoro dvomjesečni maksimum.

Indikatori materijala su uključivali grafikon koji prikazuje pomenutu liniju trenda na 22.000 dolara — oko trenutne realizovane cijene Bitcoina.

Grafikon je dalje pokazao povećanje podrške za ponude odmah ispod tačke, dok je glavni otpor bio na 24,500 dolara.

BTC/USD nivoi kupovine i prodaje (Binance) sa linijom trenda. Izvor: Indikatori materijala/ Twitter

Vikend trgovanje tradicionalno izaziva promjenjivije cijene zahvaljujući nedostatku likvidnosti u knjigama berzanskih naloga, u kojima dominiraju trgovci na malo, dok institucije i profesionalci ostaju podalje do nove trgovačke sedmice.

Analizirajući dnevni grafikon, u međuvremenu, popularni trgovački račun CROW imao je još više nivoe, otkrivajući planove za ostvarivanje profita samo od 30.000 dolara sve dok Bitcoin nastavi da ostvaruje sve više i više padove.

“Vikend je sve u trgovanju rasponom zbog lažnih auta”, trgovac Crypto Tony dodano.

“Volim da identifikujem raspon i onda igram u skladu s tim. Opsegovi su efikasni u identifikaciji pravih proboja ili lažnih auta. Možete igrati oba.”

Mjesečni RSI nagovještava da počinje povratak cijene BTC-a

Okrećući se podacima na lancu, PlanB, tvorac Stock-to-Flow familije modela cijena Bitcoina, ponovo je označio performanse indeksa relativne snage (RSI) koji su se okrenuli bikovskim.

Povezano: ‘Ludi dokazi’ Bitcoin je kapitulirao u posljednja 2 mjeseca — analiza

RSI je ključna metrika koja pokazuje koliko je BTC relativno preskup ili preprodat po određenoj cijeni, au junu je dostigao najniže nivoe ikada.

Sada kada se oporavlja, RSI bi čak mogao signalizirati kraj medvjeđeg tržišta 2022. godine, sugerirao je PlanB.

U prethodnom postu od 3. avgusta, PlanB je u međuvremenu priznao da je BTC/USD još uvek “daleko ispod” dnevne procene zaliha do protoka, što je 83.475 dolara za 6. avgust prema automatizovanom kalkulatoru S2F Multiple.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *