Crypto

Cijena Bitcoina i Ethereum pali za 5% zbog blokade u Kini – vrijeme je za kupovinu?

Vodeća kriptovaluta, Bitcoin, nije uspjela prekinuti obrazac opadajućeg trougla i pala je za preko 3% na 16.160 dolara usred povećanog nivoa FUD-a na tržištu.

Slično tome, druga najvrijednija kriptovaluta, Ethereum, slijedila je vodstvo Bitcoina i naglo je pala za skoro 5% na 1.171 dolar.

Crypto Market Cap Update

Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je za preko 2% na 815,32 milijarde dolara prethodnog dana, što je dovelo do minusa početkom 28. novembra.

Ukupni obim DeFi-ja trenutno iznosi 2,60 milijardi dolara, što čini 6% ukupnog 24-satnog obima kripto tržišta. Ukupni obim svih stabilnih coin-a sada iznosi 38,85 milijardi dolara, što čini 93% ukupnog 24-satnog obima kripto tržišta.

Hajde da pogledamo najbolje 24-satne altcoin dobitnike i gubitnike.

Najbolji dobitnici i gubitnici Altcoina

Celo (CELO), Apecoin (APE) i UNUS SED LEO (LEO) su tri od 100 najboljih kovanica koje su dobile vrijednost u posljednja 24 sata. Cijena CELO-a je porasla za više od 34% na 0,6970 USD, cijena APE-a je porasla za više od 13,5% na 3,70 USD, a cijena LEO-a je porasla za skoro 7%.

Aptos (APT), Trust Wallet Token (TWT) i Lido DAO (LDO) su tri od 100 najboljih kovanica koje su izgubile vrijednost u posljednja 24 sata, gdje je APT izgubio preko 5,5% da bi trgovao na 4,65 dolara, TWT je u padu 4% za trgovinu po $2. U isto vrijeme, cijena LDO-a je pala za preko 3% i trgovala na 1,09 dolara.

Zaključavanje Kine izaziva rasprodaju na globalnim tržištima

Kriptovalute su pale u ponedjeljak usred kruga nervoze investitora na globalnim tržištima podstaknutih protestima u Kini protiv ograničenja Covid-a. Demonstranti ogorčeni oštrim propisima o COVID-19 pozvali su snažnog lidera Kine da podnese ostavku.

Ovo je bio rijedak prijekor jer su zvaničnici u najmanje osam gradova pokušali suzbiti demonstracije u nedjelju koje su predstavljale direktnu prijetnju vladajućoj Komunističkoj partiji.

Nezadovoljstvo poznatom politikom nulte-COVID-a predsjednika Xi Jinpinga skoro tri godine nakon pandemije izazvalo je talas javne neposlušnosti na kopnu kakav nije viđen otkako je predsjednik Hu Jintao preuzeo dužnost prije deset godina.

Druga po veličini svjetska ekonomija također osjeća posljedice propisa o COVID-19. Protesti koji su počeli u petak i proširili se na gradove uključujući glavni grad, Peking i desetine univerzitetskih kampusa, najširi su izraz neslaganja protiv vladajuće stranke u posljednjih nekoliko decenija.

Šangajski demonstranti koji su pozivali na Xijevu ostavku i prekid jednostranačke vladavine rastjerani su biber sprejom od policije, ali su se vratili nekoliko sati kasnije.
Novinar je svjedočio kako su demonstranti koji su bili uhapšeni odvedeni u autobusu dok je policija još jednom rasterala demonstracije.

Kakve veze Kina ima sa kripto pada?

Kina, kao druga po veličini svjetska ekonomija, ima značajan utjecaj na globalna finansijska tržišta; kao rezultat toga, investitori traže sigurno utočište za parkiranje svojih investicija.

Dionice i kriptovalute se ne smatraju sigurnim utočištima, zbog čega danas vidimo pad cijena.

Međutim, kako se situacija u Kini poboljšava i kraj protesta, možemo vidjeti oštar bikovski preokret u Bitcoin i drugim valutama.

Pogledajmo predviđanje cijene Bitcoina.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.174 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 25 milijardi dolara. Tokom posljednja 24 sata, BTC/USD par je pao za skoro 2,5%, dok je CoinMarketCap trenutno na prvom mjestu sa tržišnom kapitalizacijom od 310 milijardi dolara, što je manje sa 318 milijardi dolara juče. Ima ukupnu zalihu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.218.643 BTC kovanica.

BTC/USD se u ponedjeljak trguje u medvjeđem trendu nakon što je odbijen ispod nivoa otpora od 16.600 dolara, koji je produžen silaznom linijom trenda. Bitcoin je formirao obrazac opadajućeg trougla u vremenskom okviru od 4 sata, što obično pokreće trend prodaje.

Bitcoin se trenutno trguje na 16.150 dolara i ide niže prema trenutnom nivou podrške od 16.000 dolara. Prema ovome, sljedeći nivo podrške za Bitcoin je na 15.650 dolara, što je prošireno za nivo podrške dvostrukog dna.

Vodeći tehnički indikatori, kao što su RSI i MACD, nalaze se u zoni prodaje, što ukazuje da postoji značajan pritisak na prodaju. 50-dnevni pokretni prosek produžava otpor na 16.450 dolara, što ukazuje da će se opadajući trend verovatno nastaviti.

Ako kupci uđu na tržište, bikovski proboj na nivo od 16.450 dolara mogao bi dovesti Bitcoin do 17.000 dolara za samo nekoliko dana.

Cijena Ethereuma

Trenutna cijena Ethereuma je 1.170 dolara, sa 24-satnim obimom trgovanja od 5 milijardi dolara. U posljednja 24 sata Ethereum je izgubio skoro 4%. CoinMarketCap trenutno zauzima drugo mjesto, sa tržišnom kapitalizacijom od 143 milijarde dolara. U opticaju ima 122,373,866 ETH kovanica.

U vremenskom okviru od 4 sata, Ethereum je formirao “tri crne vrane”, što ukazuje na snažan trend prodaje. ETH/USD je probio uzlazni kanal koji je podržavao par na 1.210 dolara i sada djeluje kao otpor.

Na 1.175 dolara, Ethereum je prešao ispod linije pokretnog prosjeka od 50 dana, signalizirajući snažan signal prodaje. S druge strane, trenutna podrška Ethereuma je na 1.150 dolara, što je produženo za prethodno postavljen najniži nivo 23. novembra.

RSI i MACD indikatori su takođe u zoni prodaje, što sugeriše da bi ETH mogao ciljati nivo podrške od 1.115 dolara.

Na gore, glavni nivo otpora za ETH ostaje 1.185 dolara, a probijanje iznad ovog bi ga moglo dovesti do nivoa od 1.235 dolara.

Predprodajna kriptovaluta sa ogromnim potencijalnim dobicima

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereum-u koja trgovcima svih nivoa vještina pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke, omogućavajući im da donose odluke s boljim informacijama. Platforma će početi sa radom u prvom kvartalu 2023. godine, pružajući informacije investitorima kako bi im se pomoglo u donošenju proaktivnih odluka o trgovanju.

Nakon što je prikupio 7 miliona dolara za nešto više od mjesec dana, Dash 2 Trade, platforma za inteligenciju i signale trgovanja kriptovalutama, izazvala je interesovanje investitora. Kao rezultat toga, D2T tim je odlučio da napusti projekat u fazi 4 i smanji ciljno ograničenje na 13,4 miliona dolara.

Dash 2 Trade je također bio uspješan, s dvije berze (LBank i BitMart) koje su se obavezale da će staviti D2T token na listu kada se pretprodaja završi. 1 D2T trenutno vrijedi 0,0513 USDT, ali će na kraju prodaje porasti na 0,0533 USD. D2T je do sada prikupio više od 7 miliona dolara prodajom više od 82% svojih tokena.

Posjetite Dash 2 Trade sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *