Crypto

Cijena Bitcoina gubi 20.000 dolara, cijena ETH pala 8% nakon ‘monumentalnog’ spajanja Ethereuma

Bitcoin (BTC) je proveo drugi dan prijeteći podrškom od 20.000 dolara 15. septembra dok su tržišta obrađivala Ethereum (ET Merge).

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

BTC zaglavio između magneta cijena’

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD ponovo preko noći skočio ispod 20.000 dolara da bi se na kratko oporavio iznad granice.

Najveća kriptovaluta uglavnom nije uspjela da povrati izgubljeno tlo nakon što su iznenađujući podaci o inflaciji u Sjedinjenim Državama od 13. septembra doveli do rizične imovine.

Pad od 13,5% u odnosu na vrh sedmice u vrijeme pisanja, Bitcoin je ponudio malo inspiracije trgovcima koji su još uvijek očekivali daljnje gubitke.

“Bikovski iznad ili nakon povrata od 20.800 dolara ili nešto slično ovome, a možda i više”, sažeo je popularni trgovac Crypto Ed u svom najnovijem ažuriranju na YouTubeu.

“Do tada, očekujem malo više nedostataka.”

Kolega trgovac Il Capo iz Crypto-a ponovo je označio 23.000 dolara i 16.000 dolara kao važne nivoe sa obe strane spot cene, nazivajući ih „kao magnet“ u tweet na dan.

„Vjerovatno će tržišta ostati mirna do FED-a sljedeće sedmice“, Michaël van de Poppe, osnivač i izvršni direktor trgovačke firme Eight, nastavio na neposrednim makro izgledima.

“Možda zahtjevi za nezaposlenost danas imaju utjecaja, ali to bi trebalo biti to.”

S&P 500 i Nasdaq Composite Index bili su skromno u porastu na početku trgovanja, poput kriptovaluta koji se još uvijek oporavlja od gubitaka ranije ove sedmice.

Cijena ETH pada na najniže vrijednosti u tri sedmice

Tržišta altkoina u međuvremenu su bila vođena pričom-da-nije bila na Ethereumu, koji nije uspio pozitivno reagirati na spajanje.

Povezano: Analitičar na dnu cijene BTC-a od 17,6 hiljada dolara: Bitcoin ‘još nije tu’

Uprkos naslovima, ETH/USD je pao za 8% tog dana, kruživši oko 1.470 dolara usred značajne volatilnosti.

Reagiranjetrgovačka firma Cumberland je ipak tvrdila da je glatka tranzicija Merge-a na proof-of-stake (PoS) samo po sebi „trenutno“ dostignuće.

“Činjenica da je bila uspješna, ali bez ikakvih događaja je nevjerovatan dokaz o ljudima koji su uključeni, šta su učinili za svijet kriptovaluta, digitalnih sredstava i decentraliziranog računarstva”, piše u dijelu Twitter-ove teme.

„Svako prepolovljenje Bitcoina, ljudi su rekli da je događaj po ceni. Ali svako prepolovljenje je bio događaj kupovine vesti“, Charles Edwards, kreator analitičkog resursa LookIntoBitcoin, dodano.

“Čini se da svi nazivaju Merge događajem za prodaju vijesti. Tako da sumnjam da neće biti. Spajanje je prepolovljenje Ethereuma.”

ETH/USD 1-satni grafikon svijeća (Binance). Izvor: TradingView

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.