Crypto

Celsius Saga se nastavlja: Novi podnesci otkrivaju “zabludni” plan za “samostalnu reorganizaciju”, kaže advokat

Drama oko problematičnog kripto zajmodavca Celzijus (CEL) nastavlja, sa novim omnibus odgovorom i PowerPoint prezentacijom u kojoj su navedeni planovi za „samostalnu reorganizaciju“ koju je jedan advokat opisao kao „zabludu“.

Novopodneseni materijali bacaju svjetlo na ranije nepoznate planove koje je Celsius napravio za svoj put naprijed. Najznačajnije, možda, ovo uključuje „poslovni plan za samostalnu reorganizaciju koja pruža mogućnost oporavka korisnika“, pokazuje prezentacija.

U objavljenim dokumentima nisu opisani dalji detalji o predloženoj „samostalnoj reorganizaciji“.

U međuvremenu, u prezentaciju su uključeni i drugi dijelovi plana za napredovanje Celzijusa. Među ključnim tačkama koje su ovdje navedene je istraživanje mogućih opcija financiranja za kompaniju, kao i plan za “procjenu potencijalnih prodajnih opcija”.

Oba omnibusa reply i Power Point prezentacija je na Twitteru podijelio David Adler, stečajni advokat i partner u advokatskoj kancelariji McCarter & English.

Dokumenti su podneseni u okviru tekućeg postupka u američkom stečajnom sudu za južni okrug New Yorka. Celsius je 13. jula podneo zahtev za zaštitu od bankrota prema poglavlju 11 Zakona o stečaju SAD.

Komentarišući na PowerPoint slajdovima, Adler je opisao iznesene poene kao “neuvjerljive”.

“Posebno je zabrinjavajući slajd ‘napredak’ koji spominje a [debtor-in-possession] pozajmica (čestitam na izgaranju [USD]180 mm). Još gora je ideja o samostalnom planu. Izgaraju [USD]50MM/mjesečno — samostalni plan je zabluda”, napisao je.

Istu stvar je na Twitteru izneo i Simon Dixon, veliki investitor u Celsius i osnivač fintech kompanije BnkToTheFutureSZO raspravljao da zajam dužnika u posjedu (DIP) uključuje pozajmljivanje više novca koji ima prednost u odnosu na klijente.

McCarter & engleski partner Adler je dalje naveo da je lista “uobičajenih tema” zabrinutih Celsius kupaca navedenih u prezentaciji izostavila ono što je rekao da je vjerovatno najveća briga kupaca: “trenutno uklanjanje” postojećeg menadžmenta Celsiusa.

Odgovarajući na Adlerove različite tvitove, neki korisnici su rekli da se slažu da se menadžerski tim Celsiusa treba zamijeniti jednim korisnikom govoreći da „Alex i liderski tim moraju odmah otići. Previše prevare, prevare i nesposobnosti.”

Drugi su izrazili želju da se postupak stečajne zaštite okonča kako bi se umjesto toga Celsius mogao likvidirati.

“Ne-core [operating expenditures] i [capital expenditures] treba biti [USD] 0 do Ch. 7 likvidacije”, jedan korisnik napisaodok drugi jednostavno pozvao za “Brzo poglavlje 7!”

“Poglavlje 7” se odnosi na likvidaciju prema Zakonu o stečaju SAD-a i uključuje pretvaranje preostale imovine dužnika u gotovinu za raspodjelu među vjerovnicima.

U prezentaciji se dodaje da „Dužnici i Komisija [of Customers] planiraju da se sastanu 23. augusta kako bi razgovarali o poslovnom planu dužnika i okviru restrukturiranja,” i podijelio je “put naprijed” (bez dodatnih detalja u ovom trenutku):

U međuvremenu, preliminarna izjava u odgovoru Omnibusa na prigovore na Celsiusov prijedlog za prvu i drugu riječ tvrdila je da:

“Dužnici su radili konstruktivno i dopisivali se na desetine poziva i obilnih mejlova, sa savjetnicima Komiteta, američkim povjerenikom i drugim stranama koje su zainteresirane da odgovore na pitanja i riješe nedoumice iznesene u prigovorima. Kao rezultat toga, dužnici su planiraju podnošenje revidiranih prijedloga naloga prije rasprave koji odražavaju rješenja za veliku većinu, ako ne i za sva, pitanja pokrenuta u Prigovorima.”

U 9:30 UTC u utorak ujutro, CEL se trgovao po 2,78 USD, što je pad od skoro 10% u jednom danu i rast od 52% u sedmici.

____


– Izvještaj o kovanicama Celzijusa otkriva nedostatak kripto valute od 2,8 milijardi USD
– Kreditori žele da zaliju hladnom vodom Celsiusove planove prodaje rudarskih bitkoina

– Ripple navodno gleda na imovinu Celziusa
– Ljutnja, zabrinutost i sumnja – Celsius kupci se ‘mole’ za povratak svoje kripto
– Celsius razmatra još jednu opciju za svoje klijente

– Zašto su Celsius i Voyager bili više kao neosigurane, kvazi-banke
– Kako uočiti sljedeći Celzijus prije nego što bude prekasno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *