Crypto

Cardano prognoza cijene jer ADA vidi ogroman obim trgovine od 300 miliona dolara za 24 sata

Cijena Cardano-a počinje sedmicu negativno usred široko rasprostranjenog pada na kripto tržištu. Najveća kriptovaluta, Bitcoin (BTC), je u padu od 3,6% na dan i trguje se na 16.041 dolara, dok Ethereum (ETH) razmjenjuje na 1.116 dolara.

FTX debakl nastavlja da izaziva pustoš u prostoru, što znači da bi oporavak cijena mogao ostati ugušen u kratkom roku. Sa gubitkom poverenja investitora u centralizovane berze (CEX), razgovori o decentralizovanim berzama (DEX) dobijaju na zamahu.

Prema Raphaëlu Hauptu, osnivaču i izvršnom direktoru Toucan Protocol-a, kolaps FTX-a pokazuje koliko je decentralizirana kontrola kriptovaluta podcijenjena, ali ipak vitalna. Regulatori ne mogu preuzeti svu težinu, koja zahtijeva integraciju upravljanja u lanac vrijednosti – kodiran u pametnim ugovorima.

“Upotrebom pametnih ugovora i decentralizacijom upravljanja protokolom gdje je to moguće stvaraju sigurnije i transparentnije tračnice koje omogućavaju da se kretanje svake imovine javno provjeri u bilo koje vrijeme”, komentirao je Haupt krizu FTX-a.

Cardano prognoza cijene jer ADA drži posljednju liniju odbrane

Cardanova cijena je dodatno ispružila svoju nogu nakon što nije uspjela probiti nivo otpora na 0,44 dolara. Iako se očekivalo da će nivo od 0,32 dolara poslužiti kao podrška, cijena je sada pala niže na 0,30 dolara u skladu sa širim kripto tržištima.

Cardanova cijena se mora čvrsto držati na 0,30 dolara kako bi se izbjeglo potonuće niže prema 0,25 dolara. Bikovi bi trebali pažljivo koračati, imajući na umu signal za prodaju iz konvergencije pokretnog prosjeka (MACD), kao što je prikazano crvenim trakama koje se pojavljuju.

S druge strane, ako ADA bude u stanju da se konsoliduje iznad 0,30 dolara nekoliko dana, onda može napraviti još jedan pokušaj na 0,44 dolara i više u narednim sedmicama. Ali naravno, kripto tržišta još nisu izašla iz šume.

Prema CoinMarketCap-u, u posljednja 24 sata došlo je do porasta obima trgovanja od 116% na više od 300 miliona dolara. Investitori su još uvijek na oprezu zbog debakla FTX-a, a neki radije pretvaraju svoju kripto imovinu u stabilne coine vezane za dolare poput USDT-a.

Neto odlivi sa berzi dostigli su nove rekordne vrednosti prošle nedelje, prema podacima na lancu koje je objavio CryptoQuant. Binance je iz svoje kase povuklo oko 81.712 BTC u vrijednosti od oko 1,3 milijarde dolara. Izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao (CZ), rekao je da je manji porast povlačenja tokom pada tržišta normalan.

Investitori će vjerovatno nastaviti da prihvaćaju decentralizirane platforme za pohranu kriptovaluta kako bi izbjegli rizike povezane s centraliziranim razmjenama.

Vlasnici velikih količina su nastavili da pokazuju interesovanje za ADA uprkos velikom padu cena. Iz grafikona ispod, vlasnici koriste prednosti jeftinijeg ADA-a da napune svoje torbe. Ukupan broj adresa sa 1M do 10M tokena porastao je na 2.398 sa 2.374, kako je zabilježio Santiment 20. novembra.

Sličan obrazac rasta odrazio se i na adrese sa preko 10 miliona ADA, koje trenutno iznose 477 sa 30-dnevnog minimuma od 469. Ovaj trend pokazuje da investitori imaju poverenja u budućnost Cardana, uprkos kratkoročnim korekcijama cena.

Pretprodaja koja nudi ogroman dobitak u kratkom roku

Može proći sedmice ili čak mjeseci prije nego što ADA dosegne $1 i više. Zato su neki investitori počeli da traže preprodaju kriptovaluta radi bržeg povrata. Evo nekih od najboljih na tržištu danas.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je na prvom mjestu među ovim obećavajućim pretprodajama. Ova platforma omogućava kreiranje i testiranje strategija trgovanja za trgovce i investitore kako bi donosili informirane tržišne odluke. Dash 2 Trade je dizajniran da podigne vaše trgovanje kriptovalutama na viši nivo pružanjem kripto signala zasnovanih na podacima.

D2T je baziran na Ethereum mreži i pokreće cijelu Dash 2 Trade platformu. Token omogućava pristup kriptoanalitici, signalima i funkcijama društvenog trgovanja koje su potrebne za postizanje uspjeha na tržištu.

Posjetite Dash 2 Trade Presale odmah

RobotEra (TARO)

Još jedna platforma bazirana na Ethereumu, RobotEra (TARO), je Metaverse u stilu Sandboxa u kojem igrači mogu igrati kao roboti i učestvovati u kreiranju njegovog virtuelnog svijeta. Njegova alfa verzija će biti objavljena do Q1 2023, sa svojim ekosistemom koji korisnicima omogućava da kreiraju vlastito zemljište, zgrade i druge predmete u igrici zasnovano na NFT-u.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti koristeći USDT ili ETH), iako će ova cijena porasti na 0,025 USD u drugoj fazi njegove pretprodaje, koja će uskoro početi.

Posjetite RobotEra odmah

kalvarija (RIA)

Calvaria (RIA) je nova igra koja se vrti oko prikupljanja i trgovanja NFT karticama, koje se također mogu koristiti za borbu s drugim igračima i zaradu nagrada. Ono po čemu se izdvaja od ostalih igara zasnovanih na blockchain-u je to što će korisnici moći da je igraju bez potrebe da drže kriptovalute, što bi je moglo učiniti dostupnijom ležernijim igračima.

Unutar svog ekosistema, RIA će se koristiti za kupovinu artikala u igri i za ulaganje, dajući joj snažan slučaj upotrebe u svom ekosistemu. Pretprodaja za token je prikupila nešto više od 1,8 miliona dolara i trenutno je u četvrtoj fazi, tokom koje se može dobiti 40 RIA za 1 USDT.

Trenutna cijena RIA-e je 0,025 USD i ona će porasti na 0,03 USD u sljedećoj fazi pretprodaje.

Posjetite Calvaria odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.