Crypto

Cardano prognoza cijene – bikovi drže 0,30 dolara udobno, brzi 50% potez?

Mešovit početak dana 24. novembra doveo je do porasta ADA na rani maksimum od 0,321 dolara pre nego što je pao na najniži nivo od 0,312 dolara, sa tokenom koji se trenutno trguje na 0,316 dolara u trenutku pisanja.

Dana 23. novembra, zapisnici sa sastanka FOMC-a dali su poticaj kripto tržištima općenito, a članovi su govorili o usporavanju tempa povećanja stopa u SAD-u. ADA, međutim, nije bila u mogućnosti da iskoristi ovu tržišnu pumpu za održivi zamah.

Cardano Fundamental Analysis

Pauza razvoja Ardana Stablecoin

Zbog nesigurnosti vremenskog okvira projekta i nedostatka finansiranja, Ardana, stabilni coin projekat na mreži Cardano, pauzirao je razvoj do potencijalnog preuzimanja svog projekta. Srodni projekat Orbis također je zaustavio razvoj.

U ranom tvitu od 24. novembra, projekat Ardana je napisao da je „Razvoj na Cardanu bio težak […] osnovna mreža na #ADA trenutno nije idealna za bilo koji protokol koji se bavi likvidacijama […] najbolji način djelovanja je zaustavljanje razvoja.”

Iako je to samo jedan od mnogih projekata na Cardanu, ova najava postavlja pitanja o budućnosti razvoja Cardana i budućnosti drugih Cardano projekata koji se mogu boriti u svjetlu trenutnog medvjeđeg tržišta.

Pažljivo pratite razvojni napredak za Cardano i projekte koji se na njemu zasnivaju jer vijesti o ažuriranju njegove mreže ili daljim neuspjesima ili uspjesima projekta mogu ubrzati cijenu u bilo kojem smjeru.

ADA predviđanje cijena i tehnička analiza

Nakon neuspjelog pokušaja da se probije nivo od 0,378 dolara 22. novembra, čini se da medvjedi još uvijek kontrolišu ADA-inu akciju cijena. Sve dok cijena ostane ispod nivoa od 0,378 dolara, daljnji pad ne bi bio neočekivan, ciljajući područje podrške od 0,285 dolara i potencijalno pad na 0,231 dolara u bliskoj budućnosti ako se šire tržište kriptovaluta i rizične imovine nastavi – da ne spominjemo povezane rizike sa tekućom FTX sagom.

Međutim, kratkoročni bikovski slučaj za ADA može se napraviti posmatranjem stohastičkih RSI, koji pokazuju određeni mogući zamah na gore. Bikovski scenario bi mogao biti na vidiku ako Cardano uspe da povrati nivo od 0,378 dolara i što je još važnije, nivo od 0,43 dolara. Ako se to dogodi, ADA/USD bi mogao porasti za 50% do kraja godine jer se raspoloženje tržišta pomjeri u korist bikovskog scenarija za ADA.

Za sada, bikovi su uspeli da zadrže ključnu podršku na 0,30 dolara, što ukazuje da će ADA verovatno nastaviti da trguje između 0,30 i 0,32 dolara za sada i da će verovatno porasti iznad Prvog velikog nivoa otpora (R1) na 0,319 dolara u narednim danima ili nedeljama, u velikoj meri zavisi od bilo kakvih daljih kretanja na tržištu u vezi sa pitanjima zaraze FTX-om ili novostima o projektu.

Kripto mogućnosti medvjeđeg tržišta

Uz neizvjesne tržišne uvjete za skupe kriptovalute kao što je ADA, možda bi bilo mudro razmotriti kupovinu tokena po nižim cijenama u njihovoj pretprodaji, kao što su oni koje nude Dash2Trade (D2T), RobotEra (TARO) i Calvaria (RIA). Ovi projekti imaju potencijal da poremete i revolucioniraju svoje industrije inovativnim tehnologijama, što ih čini obećavajućim sredstvom za sve entuzijaste kriptovaluta.

Dash2Trade (D2T)

Dash2Trade je vrhunska platforma za kriptoanalitiku i društveno trgovanje koja investitorima olakšava donošenje obrazovanih odluka o ulaganju. Dolazi s mnoštvom funkcija kao što su predviđanja cijena, signali koji ističu mogućnosti kupovine/prodaje na tržištu, društveni sentiment i analiza na lancu za uočavanje kovanica u trendu, kreator strategije trgovanja, prilagođeni sistem bodovanja i još mnogo toga. D2T je već prikupio blizu 7 miliona dolara, sa trenutnom cijenom od 0,0533 USDT po tokenu.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

RobotEra (TARO)

RobotEra gradi virtuelni svijet u kojem korisnici mogu kupiti vlastite privatne parcele i graditi na njima sa zgradama, igrama, umjetničkim djelima, itd. Sadrži ugrađenu valutu pod nazivom $TARO koja se može koristiti za kupovinu zemljišta, izgradnju virtualne imovine i sudjelovanje u aktivnostima u svijetu. Dodatno, ponudit će funkciju igranja za zaradu gdje korisnici mogu zaraditi $TARO za dovršavanje različitih zadataka unutar metaverzuma.

Posjetite RobotEra odmah

kalvarija (RIA)

Calvaria je igra za zaradu borbena kartaška igra usredsređena na ubrzavanje masovnog usvajanja kriptovaluta. Platforma omogućava igračima da iskuse zabavu i uzbuđenje sakupljanja, trgovanja i borbe sa NFT karticama. Odlikuje se jedinstvenim dizajnom igre koji igračima daje mogućnost da zarađuju žetone za izvršavanje zadataka ili takmičenje na turnirima. Calvaria je prikupila preko 1,9 miliona dolara i brzo se približava svom maksimalnom cilju od 2,1 milion dolara.

Posjetite Calvaria odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.