Crypto

Cardano predviđanje cijene – ADA dobija bikovski zamah, 20% potez je moguć?

Cijena cardana porasla je za 1% u posljednja 24 sata, dostigavši ​​0,436511 dolara u trenutku pisanja. Ovo je takođe rast od 2% u odnosu na ADA-in sedmodnevni minimum od 0,427901 dolara, pri čemu se altcoin blago oporavlja nakon ovosedmičnog manjeg rasprodaja, do kojeg je došlo zbog tekućeg negativnog makroekonomskog okruženja.

Što se tiče osnova, ADA ostaje nedvojbeno jedna od najjačih kriptovaluta na tržištu, s obzirom na dubinu i širinu Cardano ekosistema, koji je nastavio da raste tokom medvjeđeg tržišta 2022. A s obzirom na to da ga tržište nastavlja da potcjenjuje i preprodaje, značajan porast od oko 10% ili 20% je više nego predvidiv u kratkoročnom periodu, a ADA je već svjedočila takvim naletima ove godine.

Cardano Price Prediction

ADA-ina trenutna cijena predstavlja pad od 5% u protekloj sedmici i pad od 6% u posljednjih 14 dana. Drugim riječima, još uvijek je na niskoj oseci, a sam grafikon ukazuje na uspon prije ili kasnije.

ADA-ini indikatori podržavaju ovu interpretaciju, u onoj mjeri u kojoj otkrivaju preprodaju. Njegov indeks relativne snage (ljubičasta) se kreće oko nivoa 40, dok je njegov 30-dnevni pokretni prosek (crveni) ispod njegovog 200-dnevnog (plavi), signalizirajući veću vjerovatnoću rasta, a ne daljeg pada.

Gledajući ADA-in grafikon cijena u proteklih 12 mjeseci, posmatrači će pronaći brojne slučajeve u kojima je altcoin porastao za više od 10%.

Na primjer, sa svojom cijenom od 0,429619 dolara 29. avgusta, ADA se popela na 0,521808 dolara do 10. septembra, dovršavajući skok od 21%. Još impresivnije je da je porastao za 40% između 14. jula i 14. avgusta, kada je dostigao 0,594002 dolara.

Ostale primjere nije teško pronaći, a ADA je porasla za 51% između 16. marta ove godine i 5. aprila, kada je iznosila 1,21 USD. Očigledno je da su njegova cijena i šire tržište kriptovaluta od tada značajno pali, ali poenta je u tome da su značajni usponi još uvijek mogući za ADA čak i dugoročni pad.

Gledajući u udaljeniju budućnost i povratak bikovskih uslova, ADA-ina cijena bi potencijalno mogla nadmašiti čak i gore navedena povećanja. To je zato što je Cardano prošao kroz niz važnih nadogradnji i poboljšanja u protekloj godini, što će ga sve učiniti privlačnijim programerima i korisnicima u narednim mjesecima.

Nedavno su Cardano programeri implementirali važnu Vasil nadogradnju/fork prošle sedmice, nešto zbog čega je njegova mreža skalabilnija i robusnija, a istovremeno je poboljšala razvoj pametnih ugovora i aplikacija.

Vasil se pridružuje relativno dugoj listi ažuriranja koja seže još od prošlog septembra (kada je Cardano uveo pametne ugovore), a čini se da je upravo zbog takvih poboljšanja Cardanov ekosistem bio svjedok značajnog rasta posljednjih mjeseci.

Na primjer, nešto više od 1.100 projekata se sada gradi na Cardanu, a 99 je već pokrenuto. I kao priznanje za ovu činjenicu operativnih projekata, DappRadar je počeo pratiti neke od najvećih Cardano aplikacija, uključujući JPG Store, MuesliSwap i Minswap.

Ovaj ekosistem će također vrlo vjerovatno rasti u kratkoročnom i dugoročnom periodu, s osnivanjem razvojne laboratorije Emurgo koja je jučer izdvojila 200 miliona dolara za podršku svom rastu.

Kao takav, možemo očekivati ​​da će trenutna ukupna vrijednost Cardana zaključana — od 77,6 miliona dolara — značajno porasti u ne tako dalekoj budućnosti. Čak i ako bi dostigao veličinu, recimo, Fantoma i dobio TVL od 500 miliona dolara, korelacija 1:1 između TVL-a i cijene bi implicirala ADA na nešto više od 2,80 dolara.

Naravno, ovakav rast zavisio bi od poboljšanja makroekonomske slike, uz još uvek visoku inflaciju i rast stopa. Ali, kao što je istorija cena ADA-e tokom protekle godine pokazala, čak ni pad ne isključuje kratkotrajno povećanje od 20% ili više.

Leave a Reply

Your email address will not be published.