Crypto

Bybit pokreće fond za podršku od 100 miliona dolara za institucionalne trgovce

Burza kripto derivata Bybit je pokrenula novi fond za podršku kako bi pomogao institucionalnim trgovcima da pristupe likvidnosti nakon kolapsa FTX-a – događaja koji je pokrenuo novi val panike u prodaji širom digitalne imovine.

Fond za podršku, u vrijednosti od 100 miliona dolara, dostupan je kreatorima tržišta i institucijama za visokofrekventnu trgovinu koje se bore sa finansijskim ili operativnim poteškoćama nakon kolapsa FTX-a ranije ovog mjeseca, objavio je Bybit 24. novembra. Sredstva će biti distribuirana kandidatima koji ispunjavaju uslove. uz kamatnu stopu od 0%.

Da bi bili kvalifikovani, institucionalni trgovci moraju biti aktivni na Bybit-u ili drugim berzama. Maksimalni iznos koji se distribuira po aplikantu je 10 miliona dolara i sredstva se moraju koristiti za spot i Tether (USDT) trajno trgovanje na Bybitu.

Nekada druga po veličini berza kriptovaluta na svetu, FTX je 11. novembra podneo zahtev za bankrot u okviru poglavlja 11 nakon što je koordinisano upravljanje bankom otkrilo firmu da je nesolventna. Skandal je uslijedio nakon što je postalo očigledno da izvršni direktor Sam Bankman-Fried prikuplja sredstva između FTX-a i sestrinske firme Alameda Research, što je rezultiralo rupom od 8 milijardi dolara u bilansu FTX-a. Kako je objavio Cointelegraph, 50 najvećih kreditora FTX-a duguje više od 3 milijarde dolara.

Povezano: Sam Bankman-Fried još uvijek govori na događajima, a zajednica je bijesna

Nekoliko kompanija izloženih FTX-u prijavilo je finansijska ograničenja i ograničenja likvidnosti zbog njegovog kolapsa. Zajmodavac bitkoina (BTC) BlockFi razmatra bankrot, dok je Genesis Global Trading, koju podržava Digital Currency Group, nedavno zaustavio davanje novih kredita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.