Crypto

ByBit Crypto Exchange otpušta trećinu radne snage usred tekućeg tržišta

Kripto razmjena ByBit planira smanjiti svoju radnu snagu za 30% zbog loših tržišnih uslova – koji će se vjerovatno pogoršati, rekao je izvršni direktor Ben Zhou.

Bloomberg je citirao suosnivača i glavnog izvršnog direktora Zhoua koji je rekao da će smanjenja biti sveobuhvatna.

Odluka je dio “tekuće reorganizacije”, rekao je Zhou, čiji je cilj “preusmjeravanje napora”. Prioritet berze, nastavio je, jeste da se pobrine da poslovanje bude nepromenjeno i da je imovina klijenata sigurna.

Citiran je kako je rekao da,

“Važno je osigurati da ByBit ima odgovarajuću strukturu i resurse za navigaciju kroz usporavanje tržišta i da je dovoljno okretan da iskoristi mnoge prilike koje su pred nama. […] Teška vremena zahtijevaju teške odluke.”

I iako je kripto zima u punom jeku, izvršni direktor ByBita je sugerirao da bi moglo postati još hladnije.

Rekao je da cijene kriptovaluta imaju trend niže i kompanije poput kripto zajmodavaca BlockFi i kripto posredništvo Genesis suočeni sa velikim problemima i bankrotima su:

Signali „da nam govore da ulazimo u još hladniju zimu nego što smo očekivali iz perspektive industrije i tržišta“.

U postu na blogu objavljenom 1. decembra, Zhou je naveo da su povjerenje i kredibilitet nedavno “ukaljani” u industriji – nakon brojnih bankrota i kolapsa, uključujući Terra i FTX – i da je FUD (strah, neizvjesnost, sumnja) visok.

Međutim, kripto je otporan, naveo je on, dodajući da je industrija “veća od jednog skitničkog aktera”. Prema generalnom direktoru, ByBit tim je bikovski, i oni “ovo vide kao početak mnogo veće transparentnosti u industriji i način da pomognu u uklanjanju neefikasnosti na širem kripto tržištu.”

Otpuštanja u kripto industriji postala su uobičajena pojava, a mnogi kao razlog navode trenutno tržište medvjeda.

Kako je objavljeno, kripto razmjena Kraken najavila je značajno smanjenje radnih mjesta na samom kraju novembra, otpuštajući 30% svoje radne snage – ili 1.100 ljudi. Suosnivač Džesi Pauel rekao je da je odluka doneta u pokušaju da se “prilagode trenutnim tržišnim uslovima”, tvrdeći da smanjenje vraća veličinu tima platforme na mesto gde je bila pre godinu dana.

Krajem novembra objavljeno je da je platforma nezamenljivih tokena (NFT). Candy Digital osnovali su preduzetnik i investitor Gary Vaynerchuk i Michael Novogratz, osnivač američke firme za kripto finansijske usluge Galaxy Digital – odlučio otpustiti “veliki dio svoje radne snage.” Otpušteno je više od jedne trećine od oko 100 zaposlenih u kompaniji.

U međuvremenu, the Binance Izvršni direktor burze Changpeng Zhao nagovijestio je da bi se neke berze mogle suočiti s problemima ako pribjegnu otpuštanjima. „Čuvajte se platformi koje: 1 nude visoke APY [Annual Percentage Yields] i/ili 2. imati otpuštanja”, rekao je on u sada izbrisanom tvitu. “Ako sada ne upravljate rizikom, nemojte kriviti druge za posljedice kasnije.

____


– Bybit osniva fond od 100 miliona dolara za podršku institucionalnim klijentima
– Bybit se sarađuje sa Circleom

– FTX nastavlja sa platama zaposlenih, Huobi se udružuje s Tron & DMC na Dominica Coin
– Osnivač Kraken Crypto Exchange Jesse Powell kaže da ova jedna stvar može pokrenuti sljedeće bikovsko tržište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *