Crypto

Busan potpisuje memorandum o razumijevanju s Huobijem, dobiva dodatnu pomoć za lokalnu razmjenu kriptovaluta

Južnokorejski ‘blockchain’ grad Busan nastavlja sklapati sporazume s teškim teškašima industrije kriptovaluta dok Huobi Global ulazi u razvojni ekosistem.

Huobi Global i njegov korejski ogranak postali su posljednja berza koja je potpisala memorandum o razumijevanju s vladom grada Busan Metropolitan City kako bi učestvovala u rastu svoje blockchain industrije.

Prema službenoj najavi iz Huobija, u partnerstvu će kompanija pružiti istraživanje i razvoj, tehnologiju i finansijsku podršku za berzu digitalnih valuta u Busanu. Huobi je također spreman pomoći u identificiranju i zapošljavanju blockchain talenata za lokalnu burzu u Busanu.

Huobi vodi lokalnu kancelariju od 2019. i dobio je obaveznu regulatornu licencu od Južnokorejske komisije za finansijske usluge 2021. Kompanija navodi svoje operativno iskustvo u zemlji kao važan faktor u pomaganju Busanovom cilju da postane globalno kriptovalutno i blockchain čvorište .

Povezano: Južna Koreja pojačava kripto istrage i propise

U izjavi generalnog direktora Huobi Korea, Junyong Choia, istaknute su postojeće poslovne veze kompanije s korejskim učesnicima ekosistema blockchain-a i stručnost Huobi istraživačkog instituta i Huobi akademije kao ključne pokretače partnerstva:

“Vjerujemo da Busan ima snažne atribute za poticanje inovacija i rasta, i dijelimo njihovo uvjerenje da blockchain tehnologije mogu transformirati i koristiti tradicionalnim industrijama.”

Huobi se također obavezao da će sponzorirati Busan Blockchain Week krajem oktobra 2022. kao dio sporazuma.

Busan je također potpisao ugovor sa platformom za trgovanje kriptovalutama FTX Sam Bankman-Fried u augustu 2022. kako bi pomogao u razvoju lokalne burze u Busanu. Binance je takođe sklopio sličan ugovor sa gradom u istom mjesecu, a izvršni direktor Changpeng ‘CZ’ Zhao je bio prisutan tokom objave.

I FTX i Binance će uspostaviti lokalno prisustvo u gradu kao dio dogovora, dok lokalna kancelarija Huobi Korea već ima uporište u Busanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.