Crypto

Bučne ilegalne Ethereum rudarske platforme Business Exec-a ostavile su zaposlenike kako se spaljuju u peći na 40°C

Izvršni direktor južnokorejske kompanije u velikoj poslovnoj grupaciji upravljao je platformama za rudarenje Ethereum (ETH) “neprekidno tri godine” – koristeći električnu energiju ilegalno.

MBN je izvijestio da je neimenovani izvršni direktor bio šef menadžmenta fakulteta za “jednu od pet najvećih poslovnih grupa” u zemlji. Prema podacima Komisije za pravednu trgovinu, najveće poslovne grupe u Južnoj Koreji su Samsung, SK, Hyundai Motor, LGi Lotte.

Izvršni direktor je navodno zaradio oko 30.000 UD ETH tako što je upravljao rudarskom mašinom u objektu kompanije za koji je bio zadužen, a kasnije je dodao drugu mašinu svom radu. On je započeo svoje rudarske napore 2019. godine i, kako je navela kompanija, koristio je struju u vrijednosti od 3.500 dolara za napajanje mašina, koje su radile „24 sata dnevno“, sve dok nisu otkrivene u maju.

Ilegalna operacija je izbila u „kontroverzu“ jer su inženjeri postrojenja počeli da pate zbog „buke i toplote“ koju su uređaji stvarali u radnim prostorima. Mediji su naveli da jedan broj radnika u objektu “nije uspio da obnovi ugovore ove godine”.

Citiran je jedan inženjer koji je izjavio da su kakofonija i vrućina bili “ogromni” – da su temperature u zatvorenom prostoru dostigle 40°C.

Isti inženjer, koji je takođe izjavio da nije obnovio ugovor, tvrdio je da je prijavio izvršnu vlast “istražnim organima” i požalio se da, iako je odluka o odlasku bila njegova, “i dalje izgleda kao smjena”.

Zvaničnik kompanije je izjavio da je “očito pogrešno upravljati mašinom za rudarenje kriptovaluta” u prostorijama kompanije i da “količina nelegalno korišćene električne energije” “nije beznačajna”.

A zlodjela izvršne vlasti se očigledno nisu završila njegovim tajnim naporima u rudarenju ETH. Kompanija je priznala da je izvršni direktor tajno “izgradio privatno zatvoreno golf igralište u upravnom objektu”, gdje je vježbao svoje tehnike golfa “do kasno u noć”. Ovo je također bio izvor buke koja je ometala zaposlene koji su pokušavali da se odmore u objektu nakon kasnih noćnih prekovremenih smjena.

Snimci CCTV-a koje je objavila novinska agencija Yonhap također pokazuju kako izvršni direktor siječe travnjak sa travnjaka kompanije i utovaruje ga u svoj automobil. Izvršni direktor je zatim, kako se navodi, ponovo zasadio ukradenu travu u bašti svoje kuće.

____


– Zamjena SIM kartica, drugi zločini povezani s kriptovalutom u porastu u Južnoj Koreji, kaže SK
– Šef računovodstva javnog sportskog tela kaže da je ukrala javna sredstva da bi platila Bitcoin

– Brazilski policajac optužen za prevaru 23 kolege policajca u ‘prevari s kripto piramidama’
– Prevare s kripto-investicionim ulaganjem u ‘koljanje svinja’ donijele su ‘masovne gubitke’ žrtvama

– Žena dobija 5-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je ukrala kripto vrijednu 87.000 USD u prevari u aplikaciji za upoznavanje
– ‘Romantično uključeni’ lopovi XRP-a od 3,8 miliona dolara poslani u zatvor na 7 godina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *