Crypto

BREAKING: Curve Finance tim upozorava korisnike da izbjegavaju korištenje stranice do daljnjeg

Dana 9. avgusta, automatizovani market mejker Curve Finance javio se na Twitter kako bi upozorio korisnike na eksploataciju koja je u toku. Tim koji stoji iza protokola je primijetio da problem, koji izgleda kao napad od zlonamjernog aktera, utječe na server imena i frontend usluge.

Curve je putem Twittera naveo da se čini da na njegovu razmjenu – koja je poseban proizvod – nije utjecao napad, jer koristi drugog DNS provajdera. Međutim, tim je i dalje ohrabrivao korisnike da budu oprezni prilikom interakcije sa sajtom.

Korisnik Twittera LefterisJP spekulirao je da je navodni napadač vjerovatno koristio DNS lažiranje kako bi izvršio eksploataciju na usluzi:

Drugi učesnici DeFi prostora brzo su se oglasili na Twitteru kako bi proširili upozorenje svojim pratiocima, a neki su naveli da je navodni lopov u vrijeme objavljivanja ukrao više od 573.000 USD.

Još u julu, analitičari su sugerisali da su povoljno gledali na Curve Finance, uprkos padu tržišta koji nastavlja da utiče na veći DeFi prostor. Među razlozima koje su istraživači u Delphi Digitalu naveli za svoju bikovsku naklonost, posebno su naveli mogućnosti prinosa platforme, potražnju za CRV depozitima i generiranje prihoda protokola od likvidnosti stabilnih coin-a.

Ovo je uslijedilo nakon što je platforma objavila novi “algoritam za razmjenu promjenjivih sredstava” u junu, koji je obećao da će omogućiti zamjenu sa malim proklizavanjem između “promjenjivih” sredstava. Ovi skupovi koriste kombinaciju internih proročanstava koja se oslanjaju na eksponencijalne pokretne prosjeke (EMA) i model krive vezivanja, koji su ranije koristili popularni AMM-ovi kao što je Uniswap.

Ova priča je u razvoju i biće ažurirana kako više informacija bude dostupno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *