Crypto

Brazilski brokerski gigant sa 3,6 miliona klijenata pokreće BTC i ETH trgovanje

Brazilski brokerski gigant XP Inc službeno je lansirao svoju platformu za kripto trgovinu ‘XTAGE’ u Brazilu, dovodeći potencijalnih 3,6 miliona korisnika na kripto tržišta.

Vijest je objavljena u objavi od 15. avgusta na Nasdaq Exchange Twitter nalogu, uz napomenu da je XP pozvonio na “Opening Bell” berze kako bi proslavio pokretanje XTAGE platforme za trgovanje digitalnom imovinom.

U početku će 3,6 miliona klijenata XP Inc-a imati pristup trgovanju Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH), ali je broker rekao Cointelegraphu još u maju da postoje planovi za „podržavanje drugih digitalnih sredstava i investicionih proizvoda zasnovanih na kripto imovini u budućnosti. ”

Razvijen u partnerstvu sa velikom američkom berzom Nasdaq i kompanijom za čuvanje kriptovaluta BitGo, XTAGE je u potpunosti integrisan u XP ekosistem, omogućavajući korisnicima da trguju kriptovalutama u svojoj postojećoj aplikaciji.

Međutim, direktor finansijskih proizvoda XP-a, Lucas Rabechini, rekao je Reutersu u julskom intervjuu da će samo klijentima sa “adekvatnim investicionim profilom za takve operacije” biti dozvoljen pristup platformi XTAGE.

Izgrađen na Nasdaq-ovoj tehnologiji trgovanja, XTAGE takođe ima integraciju sa MetaTrade 5, forex i alatom za trgovanje akcijama.

Firma za čuvanje kriptovaluta BitGo postavljena je da djeluje kao čuvar, čuvajući većinu imovine XTAGE-a u hladnim novčanicima koji nisu povezani s internetom.

Takmičari iz Brazila

XP Inc je samo najnoviji brazilski fintech igrač koji nudi usluge kripto trgovanja, slijedeći stope Nubank i MercadoLibre.

Povezano: Brazilska aplikacija za plaćanje PicPay pokreće kripto razmjenu s Paxosom

Nubank, najveća digitalna banka u Brazilu i Latinskoj Americi, najavila je partnerstvo sa Paxosom u maju ove godine.

Nakon objave, kupci su mogli početi kupovati, prodavati i pohranjivati ​​kriptovalute direktno preko Nubanke.

Dok je MercadoPago, fintech ogranak MercadoLibrea, najavio da njihovi brazilski kupci mogu kupiti, prodati i držati BTC, ETH i stabilni coin Pax Dollar (USDP) podržan u američkim dolarima u decembru 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *