Crypto

Brazilska aplikacija za plaćanje PicPay pokreće kripto razmjenu s Paxosom

Glavna brazilska aplikacija za plaćanje PicPay prelazi na kriptovalute integracijom usluge kripto razmjene koja omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin (BTC) i Ether (ETH).

Firma je u srijedu službeno objavila da PicPay klijenti sada mogu kupiti, prodati i pohraniti dvije glavne kriptovalute, BTC ili ETH, direktno u svojoj aplikaciji. PicPay je istakao da je njegov izbor bio rezultat stvarnih slučajeva upotrebe koje pružaju ova digitalna sredstva, uključujući sigurnost i mnoge druge pogodnosti. Firma je izjavila:

“Blockchain tehnologija, koja stoji iza kovanica kao što su Bitcoin i Ethereum, već se koristi u sektoru nekretnina, industriji osiguranja, pa čak i na tržištu umjetnosti, putem nezamjenjivih tokena.”

Nova kripto funkcija omogućena je kroz partnerstvo s velikom kripto kompanijom Paxos i omogućava korisnicima da koriste stabilni coin USDP koji je izdao Paxos u američkim dolarima. Delujući kao broker i čuvar, Paxos je poznat po saradnji sa nekim od najvećih svetskih tradicionalnih finansijskih kompanija kao što su PayPal i Venmo.

Integracija predstavlja prvi korak za PicPay da upozna svojih 30 miliona korisnika sa digitalnom imovinom i pomogne im da shvate kako ljudi mogu imati koristi od potencijala rastuće klase imovine. Brazilska fintech aplikacija radi na funkciji koja će omogućiti njihovim klijentima da plaćaju i kriptovalutama.

“PicPay je jedan od igrača koji najviše ometaju plaćanja u Brazilu, a naš cilj je da predvodimo rast kripto tržišta”, rekao je šef PicPay-ovog odjela za kriptovalute Bruno Gregory. Jedan od glavnih izazova povezanih s usvajanjem kriptovaluta je eliminacija njene složenosti širenjem informacija o tehnologiji kako bi svi mogli iskoristiti prednost nove klase imovine, dodao je.

Povezano: Brazil prenosi Bitcoin iz svemira: Kućište za BTC satelitske čvorove

Usvajanje kriptovalute u Brazilu je u posljednje vrijeme uzletjelo, s velikim lokalnim kripto kompanijama poput Mercado Bitcoin koje aktivno proširuju poslovanje. Lokalni zakonodavci rade na uvođenju kripto-prijateljske regulative, inicirajući nacrt zakona za legalizaciju kripto plaćanja u junu 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *