Crypto

BNB Smart Chain se udružuje s Google Cloudom kako bi ubrzao razvoj Web3

BNB Smart Chain, blockchain koji je razvila velika kripto berza Binance, najavio je strateško partnerstvo sa Google Cloudom, ogrankom za usluge računarstva u oblaku multinacionalnog tehnološkog konglomerata Google.

Tim BNB Chain-a je u priopćenju za javnost rekao da udružuje snage s Google Cloud-om kako bi ubrzao rast web 3 i blockchain startup-ova.

Partnerstvo će omogućiti početnicima u ranoj fazi u ekosistemu BNB Chain-a da razviju i skaliraju aplikacije visokih performansi, efikasne i održive uz pomoć Google Cloud-a i BNB Chain-a.

Kao dio doprinosa Google Clouda partnerstvu, start-upovi u ekosistemu BNB Chain sada mogu graditi svoju infrastrukturu oblaka industrijske klase. Platforma je opisana kao otvorena, skalabilna, pogodna za programere i skalabilna.

Nova preduzeća, zajedno sa preko 1.300 aktivnih decentralizovanih aplikacija BNB Chain-a (dApps), također mogu pristupiti Google Cloud servisima za analizu podataka na lancu na zahtjev i šifriranje podataka dok se oni obrađuju u realnom vremenu.

Sa svoje strane, BNB Chain će olakšati ubrzani pristup Google for Startups Cloud programu za kvalifikovane Web3 graditelje u svom ekosistemu, posebno za one koji prolaze kroz njegov program za akceleratore najvrednijih graditelja (MVB). Ovo će startupima omogućiti pristup da se povežu sa članovima Google Cloud Startup Success tima i Googleovim stručnjacima za tehničke predmete, između ostalih pogodnosti.

„U BNB Chain-u smo se fokusirali na identifikaciju i podršku inovativnih Web3 graditelja, a sada kroz suradnju s Google Cloudom, možemo pomoći tim graditeljima da pristupe otvorenoj, sigurnoj i ugljično neutralnoj infrastrukturi oblaka koja je potrebna za jačanje i povećanje njihovog poslovanja, ” rekla je Gwendolyn Regina, direktorica ulaganja u BNB Chain.

Cloud computing divovi koji žele privući blockchain kompanije

Saradnja dolazi nakon što je Google Cloud inaugurirao svoj Web3 tim u maju, označivši Jamesa Tromansa – bivšeg izvršnog direktora Citigroup-a – da ga vodi. Kako je tada objavio CNBC, Amit Zavery, potpredsjednik Google Clouda, izjavio je da je cilj tima da Google Cloud Platforma bude najbolji izbor za blockchain programere.

Rani zadaci koji su dati timu uključuju rad na projektima koji će omogućiti bolje upravljanje blockchain čvorovima i istraživanje blockchain podataka u aplikacijama trećih strana.

Prije toga, Googleove usluge u oblaku su već nudile programerima alate za korištenje u izgradnji blockchain mreža s kupcima kao što su Dapper Labs, Hedera i Thera Labs. Platforma je također prethodno prošla integraciju sa Polygonom kako bi se omogućilo programerima da analiziraju podatke na lancu.

U međuvremenu, to nije jedini gigant računarstva u oblaku koji gleda na blockchain prostor. Prošle godine, Amazon Web Services (AWS), vodeća platforma za računalstvo u oblaku, objavila je da zapošljava stručnjake za blockchain.

Leave a Reply

Your email address will not be published.