Crypto

Blue chip NFT performanse ne uspijevaju se oporaviti, ali investitori HODL još teže

Tržišni učinak nezamjenjivih tokena s plavim čipom (NFT), koji se često smatra dobrom dugoročnom investicijom, vratio je svoj najniži raspon svih vremena po drugi put od juna 2022. – pao je ispod 10.000 Ether (ETH) u blue-chip indeksu održava NFTGo.

Blue chip NFT-ovi su ne tako davno, 29. aprila, obeležili svoj najbolji učinak, koji je iznosio skoro 14.900 ETH. Međutim, 13. jun je bio dan sa najlošijim učinkom u istoriji NFT-a, kada je indeks pao na 9.331 ETH – prvenstveno zbog prilagođavanja najniže cijene u projektima CyberKongz i CyberKongzBabies.

Indikator učinka blue chip NFT-ova. Izvor: NFTGo

U poslednjih 30 dana, preko 53% NFT investitora je ostvarilo gubitke na prodajnim poslovima. Uprkos očigledno hladnom raspoloženju tržišta, broj investitora koji drže svoje NFT investicije nastavlja da raste.

Obrazac ponašanja investitora pokazuje povećanje dugoročnih vlasnika. Izvor: NFTGo

Skoro 500.000 korisnika pridružilo se rastućoj grupi investitora NFT-a samo u junu i julu koji nameravaju da zadrže na dugi rok, čime je broj vlasnika veći od 3 miliona u vreme pisanja. Od svih NFT kategorija, PFP (slika za dokaz) NFT se može pohvaliti najvećom tržišnom kapitalizacijom od 13,95 milijardi dolara.

Bivši lideri kao što su kolekcionarski predmeti, igre i umjetnički NFT zajedno predstavljaju oko 6,7 milijardi dolara tržišne kapitalizacije.

Povezano: OpenSea uvodi novu politiku ukradenih predmeta za borbu protiv NFT krađe

Preduzimajući proaktivnu mjeru za suzbijanje nezakonitih aktivnosti putem NFT trgovine, NFT tržište OpenSea je objavilo planove za osmišljavanje politike oko prodaje ukradenih NFT-ova na svojoj platformi.

OpenSea je priznao da su kupci nesvjesno kupovali ukradene stvari i da su kažnjeni bez svoje krivice. Kao rezultat toga, tržište je prilagodilo svoju politiku kako bi proširilo upotrebu policijskih izvještaja u identifikaciji prijetnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *