Crypto

BlockJoy osigurava gotovo 11 miliona dolara od Gradient Ventures, Draper Dragon, aktivnog kapitala i još mnogo toga za pokretanje decentraliziranih blokčein operacija

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Boston, MA, 2. februar 2023, Chainwire

  • Suosnivač Heliuma i rani član tima koji je osnovao pokreće whitelabel blockchain čvorove kao uslugu kako bi smanjio operativne troškove do 80 posto za poduzeća koja koriste čvorove za Staking i API-je kao uslugu.
  • BlockJoy gradi Web3 verziju AWS-a na decentraliziranoj infrastrukturi, dok i dalje pruža iskustvo slično oblaku.
  • Patentirana tehnologija kompanije nudi kupcima jednostavan pokaži i klikni korisnički interfejs (UI) za pokretanje blockchaina na bilo kojoj infrastrukturi.

BlockJoy, kompanija koja pruža whitelabel blockchain čvorove kao uslugu za preduzeća koja hostuju čvorove, danas je objavila uspješno zatvaranje od skoro 11 miliona dolara u kombinovanom finansiranju Seed + Series A od Gradient Ventures, Draper Dragon, Dragon Roark, Active Capital, Borderless HNT , i Renegade Ventures, između ostalih. Sredstva će se koristiti za podršku lansiranju BlockVisor-a, patentiranog softvera za upravljanje čvorovima kompanije, koji je sada otvoren za beta registraciju. BlockJoy omogućava korisnicima da implementiraju i pokreću decentralizirane blockchain čvorove na bilo kojoj infrastrukturi uz održavanje iskustva sličnog oblaku uz smanjenje troškova do 80 posto od tradicionalnih dobavljača u oblaku.

Stvoren za borbu protiv nedostatka decentralizirane infrastrukture pogodne za blockchaine, BlockJoy pruža rješenje za upravljanje čvorovima koje je dva do tri puta jeftinije od tradicionalnih provajdera u oblaku. Poduzeća mogu implementirati i upravljati blockchainima, čvorovima, validatorima i ETL-ovima (izdvojiti, transformirati, učitati) jednim klikom na gumb, bilo gdje u svijetu.

BlockJoy je započeo kao pomoćni projekat za ulaganje za CEO Chris Bruce i CTO Sean Carey’s prijatelji i porodice. Međutim, poduhvat je brzo krenuo kada su osnivači počeli da koriste svoju platformu za pokretanje čvorova za preduzeća. Prije osnivanja BlockJoy-a, Bruce je bio u osnivačkom timu četiri kompanije s dva izlaza, uključujući Lumeo, Diversion, Sproutling (kupio Mattel) i Rupture (kupio Electronic Arts). Carey je suosnivač Helium s procjenom od 1,2 milijarde dolara i povećao popularnu web stranicu za dijeljenje i kreiranje GIF-ova, GIPHY, sa miliona zahtjeva dnevno na milijarde zahtjeva dnevno.

“Kroz jedinstvenu tehnologiju BlockJoy i naš fokus na web3 infrastrukturu specifičnu za blockchain, možemo smanjiti troškove rada čvorova dalje nego što to može vaš tipični provajder u oblaku”, rekao je Chris Bruce, suosnivač i izvršni direktor BlockJoya. „Omogućavamo našim klijentima da pokreću sopstvene servere u bilo kom data centru, slično kao što je bilo u danima Web 1.0, ali bez glavobolje.”

Osim toga, BlockJoy je razvio tehnologije koje omogućavaju preduzećima da podrže nove protokole u roku od nekoliko sedmica umjesto uobičajenih četiri do šest mjeseci.

Kao što je pokazalo kolaps mjenjačnice kriptovaluta FTX početkom novembra, trenutni centralizirani modeli za online razmjenu ne štite kupce. BlockJoy nudi korisnicima decentralizovaniji pristup radu Web3 infrastrukture. Korisnici imaju potpunu kontrolu nad time gdje postavljaju svoju infrastrukturu bez da budu zaključani u skupim uslugama u oblaku.

“Od prelaska na BlockJoy, sada smo u mogućnosti da pokrećemo naše API čvorove izvan naslijeđenih cloud provajdera i očekujemo da ćemo uštedjeti preko 60% naših operativnih troškova,” rekao je Marc Nijdam, CTO, Nova Labs. “Ovo partnerstvo je također uštedjelo našem timu stotine sati mjesečno tako što više ne mora upravljati svakodnevnim požarima. Troškovi i ušteđeno vrijeme već su nam napravili značajnu razliku u našim operacijama i uzbuđeni smo što vidimo dokle nas ovo partnerstvo vodi.”

Osim što klijente oslobađa ovih prepreka, BlockJoy podržava operatore čvorova. Današnji vodeći operateri poslovnih čvorova, uključujući Blockdaemon, Bison Trails, QuickNode i Alchemy, počeće da doživljavaju pritisak na cene zbog povećane konkurencije na tržištu. BlockJoy-ov decentralizirani pristup može imati velike koristi od ovakvih kompanija, jer rješenje značajno smanjuje operativne troškove i pojednostavljuje vrijeme potrebno za podršku novim lancima.

“Nalazimo se na prekretnici s blockchain tehnologijom. Ulaganje u razvoj njegove infrastrukture je važnije nego ikad jer će utrti put za cijelu industriju”, rekla je Anna Patterson, izvršni partner u Gradient Ventures. “Vjerujemo da BlockJoy ima šansu da postane nezamjenjiv za Web3 ekonomiju i uzbuđeni smo što podržavamo Chrisa, Seana i njihov tim.”

Šest mjeseci nakon lansiranja, BlockJoy je koristio 1.200 validatora za Helium mrežu, uz ekonomičnost do 80 posto. Pored Heliuma, BlockJoy-jevi kupci su Binance, Crypto.com, Indodax, Seeed Studio i Gate.io. BlockJoy brzo uključuje nove lance, uključujući Ethereum 2, Cosmos, Polygon, Solana, Algorand i Avalanche. Do kraja svoje početne beta verzije, BlockJoy će imati punu podršku na dugme za 25 blockchaina uključujući i one izgrađene na vrhu takozvanih Layer 0 lanaca.

Da saznate više o BlockJoy-u i prijavite se za njihovu beta verziju posjetite: https://blockjoy.com/

O BlockJoyu

Sa sjedištem u Bostonu, Massachusetts, BlockJoy pomaže preduzećima da smanje troškove pokretanja čvorova do 80 posto. Koristeći softver za upravljanje čvorovima kompanije, BlockJoy omogućava korisnicima da implementiraju i pokreću blockchain čvorove na bilo kojoj infrastrukturi bilo gdje u svijetu na decentraliziraniji način.

Da saznate više, posjetite www.blockjoy.com

Kontakt

Kontakt za medije
Merrita Villa
VSC za BlockJoy
[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *