Crypto

BlockFi će prodati 160 miliona dolara zajmova koje podržavaju Bitcoin rudari: Izvještaj

Bankrotirana firma za kripto pozajmljivanje BlockFi planira prodati 160 miliona dolara zajmova podržanih sa oko 68.000 Bitcoin mašina za rudarenje u sklopu stečajnog postupka, navodi se u izvještajima.

U Bloombergovom izvještaju od 24. januara, dvije osobe “upoznate sa materijom” tvrde da je BlockFi započeo proces rasprodaje kredita prošle godine.

Kripto zajmodavac je u novembru 2022. podnio zahtjev za bankrot u skladu s poglavljem 11, navodeći svoju značajnu izloženost sada nefunkcionalnoj kripto mjenjači FTX zbog njenog pada.

Međutim, neki od ovih kredita su od tada već kasnili i mogli bi biti pod kolateralom s obzirom na pad cijene opreme za rudarenje bitkoina, prema izvorima, dodajući da je posljednji dan za ponuđače da predaju ponude za kredite 24. januar.

U komentaru za Cointelegraph, kripto advokat Harrison Dell, direktor australske advokatske firme Cadena Legal, objasnio je da ako oprema za rudarenje bitkoina koja se koristi kao kolateral vrijedi manje od vrijednosti zajmova, zajmovi “više ne vrijede njihove papirne vrijednosti za BlockFi”.

Dell je rekao da će ljudi koji licitiraju za dugove najvjerovatnije biti kompanije za naplatu dugova koje kupuju za “cente po dolaru”.

Dodao je da je prodaja duga vjerovatno “sve što administratori” za BlockFi mogu spasiti za ovu imovinu.

Dell je također sugerirao da je ovo samo početak onoga što dolazi za kripto industriju. napomenuo je:

“Ovo je samo početak prodaje imovine od BlockFi i drugih kripto firmi u Poglavlju 11 bankrota u SAD-u.”

Cointelegraph je kontaktirao BlockFi za komentar, ali nije dobio odgovor do trenutka objavljivanja.

Pokušaj BlockFi-ja da likvidira svoje kredite je vjerovatno dio napora da isplati svoje povjerioce, koji prema njenoj prijavi stečaja u novembru 2022. godine, kompanija ima preko 100.000 povjerilaca.

U vrijeme bankrota, objavljeno je da je BlockFi prodao 239 miliona dolara svoje imovine u kriptovalutama kako bi pokrio troškove stečaja i upozorio otprilike 70% svog osoblja da će izgubiti posao.

Povezano: Podnošenje zahtjeva za bankrot BlockFi-a izaziva širok spektar reakcija zajednice

Ranije ove sedmice, BlockFi je u izjavi od 23. januara podnio peticiju sudu za oslobađanje sredstava kako bi se omogućili bonusi ključnim zaposlenima u pokušaju da ih zadrži u toku stečajnog postupka iz poglavlja 11.

Direktorica BlockFi-ja Megan Crowell rekla je sudu da je malo vjerovatno da će kompanija bez finansijskih poticaja moći zadržati svoje zaposlenike.

Crowell je rekao da je velika vjerovatnoća da će mnogi zaposlenici napustiti kompaniju bez konkurentne naknade, napominjući da bi to doprinijelo dodatnom finansijskom uticaju na kompaniju u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *