Crypto

Blockchain VC finansiranje se prepolovilo u oktobru uprkos nekim snažnim povišicama

Prilivi rizičnog kapitala u blokčein naglo su smanjeni u oktobru u odnosu na prethodni mjesec. Prema Cointelegraph Research-u, broj pojedinačnih poslova pao je sa 93 na 69 mjesečno.

Baza podataka Cointelegraph Research Terminal VC, koja prikuplja sveobuhvatne detalje o poslovima, spajanjima i aktivnostima akvizicije, investitorima, kripto kompanijama, fondovima i još mnogo toga, pokazuje da su prilivi rizičnog kapitala pali za 48,6%, na ukupno 843,5 miliona dolara ulaganja rizičnog kapitala (VC), u odnosu na 1,64 dolara milijardi u septembru.

Velika povećanja uprkos teškim tržišnim uslovima

Nisu sve loše vijesti. Signali da još uvijek postoji aktivan interes VC-a za blockchain industriju bljeskaju svakodnevno. U sektoru decentralizovanih finansija (DeFi), Uniswap Labs — tim koji stoji iza najveće decentralizovane berze (DEX), Uniswap — obezbedio je 165 miliona dolara u rundi serije B koju vodi Polychain Capital, uz učešće investitora kao što su Andreessen Horowitz, Paradigm, SV Anđeo i Varijanta. Krug finansiranja serije B za DeFi protokol donosi ukupnu procjenu Uniswapa na 1,66 milijardi dolara.

Preuzmite i kupite ovaj izvještaj na Cointelegraph istraživačkom terminalu.

Blockchain razvojna platforma Tatum prikupila je 41,5 miliona dolara od Evolution Equity Partners, Octopus Ventures, 3VC, Tensor Ventures, Depo Ventures, Leadblock Fund, Circle i osnivača Bitpanda.

U međuvremenu, kripto čuvar Copper prikupio je 196 miliona dolara u svojoj rundi Serije C koja je u toku. Ukupni cilj finansiranja za bakar nije javno utvrđen. Barclays Ventures i Tiger Global Management predvodili su Copperovo najnovije prikupljanje sredstava. Kompanija je ranije dobila podršku od Alana Howarda, Dawn Capitala i Target Globala.

Web3 nastavlja da privlači interes investitora

Web3 sektor je činio 42% interesa investitora u oktobru, uz priliv od preko 350 miliona dolara. Investitori gledaju na Web3 infrastrukturne kompanije. Chainsafe, firma fokusirana na implementaciju protokola i kriptografsku tehnologiju, osigurala je 18,75 miliona dolara u seriji A koju je vodio Round13.

Izdavač mobilnih igara Homa Games prikupio je 100 miliona dolara u rundi finansiranja Serije B koju su predvodili Quadrille Capital i Headline. Ostali učesnici uključivali su učešće Northzone, Fabric Ventures, Bpifrance, Eurazeo i Singular. Homa je objavila naslove mobilnih igara kao što su Sky Roller, Aquarium Land i Z Defense.

Skalirajući startup Celestia je također bio na radarima investitora, zaključivši posao od 55 miliona dolara za nastavak razvoja modularne blockchain tehnologije. Kolo su vodili Bain Capital Crypto i Polychain Capital, uz učešće Spartan Group, FTX Ventures i Jump Crypto.

Za potpunu analizu blockchain VC sektora u avgustu, pogledajte mjesečni izvještaj „Investor Insights“ od Cointelegraph Research-a. Istraživački tim analizira glavne događaje u prošlom mjesecu i najkritičnije podatke u različitim sektorima industrije, uključujući rizični kapital.

Članak povlači iz Ekspanzivna baza podataka rizičnog kapitala kompanije Cointelegraph Research Terminals. Ovaj članak je samo u informativne svrhe. Ne predstavlja ni investicijski savjet, ni investicionu analizu, ni poziv na kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata. Konkretno, dokument ne služi kao zamjena za pojedinačna ulaganja ili druge savjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.