Crypto

Blockchain.com osvaja registraciju pored matične firme na Kajmanskim ostrvima

Blockchain.com, jedna od najstarijih Bitcoin (BTC) infrastrukturnih firmi, jača napore u pogledu regulative i usklađenosti osiguravanjem registracije na Kajmanskim ostrvima.

Blockchain novčanik i platforma za razmjenu kriptovaluta Blockchain.com proširuje poslovanje na Kajmanskim otocima nakon što je primila registraciju od Monetary Authority Cayman Islands (CIMA).

Izdata 6. jula, registracija službeno ovlašćuje Blockchain.com za pružanje skrbničkih usluga, upravljanje razmjenom i ponudu kripto brokerskih usluga bez recepta za institucionalne klijente prema CIMA regulatornom okviru.

Glavna poslovna direktorica Blockchain.com-a Lane Kasselman istakla je da su Kajmanska ostrva važna jurisdikcija za poslovanje kompanije jer su lokalna zajednica i regulatori njegovali “robusni blockchain poslovni ekosistem”.

Kasselman je također rekao Cointelegraphu u utorak da su Kajmanska ostrva zemlja u kojoj se nalazi matična firma Blockchain.com, Blockchain Group Holdings, navodeći:

“Kajmanska ostrva su ključna jurisdikcija za nas – naša matična kompanija ima sjedište tamo i to je priznati globalni centar za finansijske usluge.”

Najnovija registracija dio je šire posvećenosti Blockchain.com globalnoj usklađenosti i regulaciji u svim jurisdikcijama prisustva platforme, uključujući Sjedinjene Države. Također namjerava da pomogne Blockchain.com da dalje podrži institucionalne klijente, koji čine otprilike 50% prihoda firme.

Sa sjedištem u Londonu, Blockchain.com trenutno posjeduje licence za prijenos novca u većini američkih država i nastavlja tražiti dodatna regulatorna odobrenja u zemlji. Firma takođe radi na traženju registracije u zemljama poput Italije, Francuske, Španije, Holandije i gradova poput Dubaija.

„Kako se širimo na globalnom nivou, još je važnije tražiti regulatorna odobrenja na ključnim tržištima kako bismo demonstrirali našu posvećenost usklađenosti, sarađivali s regulatorima na pažljivom nadzoru i polako gradili prema konačnom cilju – trajnom regulatornom okviru za kriptovalute“, rekao je Kasselman.

Vijest dolazi usred kripto kompanija koje sve više proširuju globalne regulacione napore, pri čemu mnoge industrijske kompanije svakodnevno dobijaju nove registracije i odobrenja širom svijeta.

Povezano: Singapurski finansijski nadzornik da konsultuje javnost o regulaciji stabilnih kovanica

Agresivni napori za usklađivanje dolaze usred tekućeg medvjeđeg tržišta za kriptovalute jer je Bitcoin ostao daleko ispod svog dosadašnjeg maksimuma iznad 68.000 dolara već skoro devet mjeseci. Prema mnogim stručnjacima, Bitcoin i šira kripto industrija treba više regulacije kako bi sredstva učinili manje volatilnom.

CBO na Blockchain.com-u je također uvjeren da je regulativa ključna komponenta uspjeha industrije. On je rekao da prelazak sa startup ekosistema na “zauvijek industriju” zahtijeva ozbiljno shvaćanje regulative, učenje kako napraviti kompromis i vrednovanje napora kreatora politike, dodajući:

“Jedini način da se postigne trajni regulatorni okvir za kriptovalute je da lideri industrije i regulatori rade zajedno kako bi osigurali zaštitu potrošača i povjerenje investitora.”

U martu 2022. Blockchain.com je prikupio milione dolara u krugu finansiranja od kompanije rizičnog kapitala Lightspeed Ventures i kompanije za upravljanje investicijama Ventures i Baillie Gifford & Co. Finansiranje je navodno povećalo procjenu kompanije sa 5,2 milijarde dolara na 14 milijardi dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *