Crypto

Blockchain cloud infrastrukturna kompanija W3BCloud izlazi na berzu putem SPAC-a od 1,25 milijardi dolara

U ponedjeljak, W3BCloud, firma koja gradi globalne centre podataka za Web3 i blockchain sektore, objavila je da izlazi na berzu putem preuzimanja od strane kompanije za akviziciju posebne namjene (SPAC) Social Leverage Acquisition Corp I. ‍

Social Leverage Acquisition Corp I je kotiran na njujorškoj berzi, ima 345 miliona dolara u poverenju i primio je obaveze od AMD-a, ConsenSys, SK Inc. i drugih za dodatnih 50 miliona dolara u novim investicijama. Kombinovana transakcija će procijeniti W3BCloud na 1,25 milijardi dolara.

Prošle godine, sedam centara podataka W3BCloud, koji se svi nalaze u Sjedinjenim Državama, ostvarili su prodaju od 40 miliona dolara, od kojih je 85% radilo na obnovljivoj energiji. Joseph Lubin, osnivač ConsenSys-a i suosnivač Ethereuma, trenutno služi u upravnom odboru W3BCloud-a. Kompanija je prilagođena infrastrukturi za skladištenje, steking i računarsku infrastrukturu u očekivanju Web3 buma, predviđajući rast prihoda od 685% u 2023. u poređenju sa 2021.

Povezano: Provajderi decentralizovanog skladištenja pokreću Web3 ekonomiju, ali usvajanje je još uvek u toku

W3BCloud cilja na decentralizirane financije, nepromjenjive tokene i Metaverse projekte, kao i na tehnološke firme koje žele ući u blockchain prostor kao njegovi ključni klijenti. Kripto projekti kao što su Ethereum, Solana, Alchemy, Filecoin, Lido Finance i drugi koriste usluge njegovog data centra. Istorijski gledano, njegov segment decentralizovanog računarstva i propusnog opsega je generisao većinu njegovih prihoda. Što se tiče razvoja, izvršni direktor W3BCloud Sami Issa je rekao:

“Ova transakcija nam omogućava da proširimo našu podršku na Web3 programere i proširimo se s očekivanim značajnim rastom Web3 ekonomije.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *