Crypto

Block.one i njegov izvršni direktor postaju najveći akcionari Silvergate Capitala

Brendan Blumer, izvršni direktor Block.one, koji je razvio EOSIO blockchain platformu i EOS (EOS) kovanicu, kupio je udio u Silvergate Capitalu, holding kompaniji za Silvergate Bank, kripto-fiat gateway mrežu dizajniranu za finansijske institucije, prema podnesak SEC-a. U tom dokumentu od 23. novembra naveden je 16. novembar kao datum transakcije.

Kupovina skoro 3 miliona dionica predstavlja 9,27% akcija Silvergatea. Blumer je lično kupio 571.351 dionicu, a Block.one 2.363.186. Prema CNN-u, ovaj dogovor će ih učiniti najvećim akcionarom Silvergatea.

Block.one je prikupio rekordnih 4 milijarde dolara u svojoj početnoj ponudi kovanica (ICO) za EOS u periodu 2017-2018. Kasnije je Komisija za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država (SEC) optužila Block.one da nije registrovao svoj ICO. Block.one se nagodio sa SEC-om za 24 miliona dolara. Block.one je takođe bio predmet grupnih tužbi investitora EOS-a zbog pitanja prikupljanja novca i, kasnije, tržišnog učinka novčića. EOS Network Foundation objavila je planove da tuži Block.one za 4,1 milijardu dolara u februaru. Mreža je postala potpuno decentralizovana u septembru.

Block.one je također osnovao Bullish kripto berzu.

Povezano: U umu blokčein programera: Može li EOS isporučiti ubitačnu društvenu DApp aplikaciju?

Silvergate je ove godine ostvario mješovite rezultate u trećem tromjesečju, pri čemu su transferi kripto-fijata pali za 50 milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu, iako je profit porastao 84% na 43,33 milijarde dolara u istom periodu. Banka se udružila sa Facebookom (sada Meta) za izdavanje stabilnog coina Diem. Zatim je projekat prodan kompaniji Silvergate, koja je rekla da će ga integrisati u svoju Silvergate Exchange Network. Silvergate je ove godine namjeravao izdati stabilcoin, ali je najavio odlaganje lansiranja u oktobru, navodno zbog problema s distribucijom.

Zaposleni u kompaniji Meta i drugi koji su radili u Diemu nastavili su stvarati Aptos mrežu. Silvergate se takođe udružio sa Crypto.com.

Block.one nije odgovorio na upit Cointelegrapha do trenutka objavljivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.