Crypto

BitGo tuži Galaxy Digital za kršenje akvizicije, traži 100 miliona dolara odštete

Čuvar digitalne imovine BitGo podnio je tužbu protiv kompanije za ulaganje u kriptovalute Mikea Novogratza Galaxy Digital zbog prekida akvizicije bivšeg.

BitGo se u utorak oglasio na Twitteru otkriti detalji svoje tužbe protiv Galaxyja nakon što je ovaj sredinom avgusta raskinuo ugovor o kupovini sa BitGo vrednim 1,2 milijarde dolara.

Podnesena u ponedjeljak, tužba traži više od 100 miliona dolara odštete, optužujući Galaxy za “nepravilno odbacivanje” i “namjerno kršenje” ugovora o kupovini s BitGoom, saopštila je kompanija.

BitGo je rekao da su tužbu podnijeli pred sud u Delaware Chancery Courtu, ističući da se očekuje da će sudski dokumenti postati javni u četvrtak navečer. To je “izobilje opreza” u slučaju da Galaxy želi “redigirati neke od navoda prije nego što žalba postane javna”, naveo je BitGo u tvitu.

Kao što je ranije objavljeno, Galaxy je raskinuo akviziciju BitGoa 15. avgusta. Kompanija je tvrdila da je iskoristila svoje pravo da odustane od posla u skladu sa sporazumom o spajanju nakon što BitGo nije dostavio revidirane finansijske izvještaje za 2021. godinu.

Izvršni direktor Galaxyja Novogratz rekao je da još uvijek nastavlja svoj put ka kotaciji Sjedinjenih Država na Nasdaqu. Galaxy je također izjavio da planiraju energično braniti tvrtku u potencijalnom slučaju jer Galaxy vjeruje da su BitGo-ove tvrdnje „bez osnova“.

BitGo i Galaxy nisu odmah odgovorili na Cointelegraphov zahtjev za komentarom.

Povezano: CleanSpark kupuje rudarski pogon u Gruziji za 33 miliona dolara

Vijest dolazi u vrijeme kada BitGo nastavlja razvijati više proizvoda i usluga. Kompanija je u utorak najavila pokretanje svoje platforme za upravljanje bogatstvom, koja ima za cilj da omogući registrovanim investicijskim savjetnicima i brokersko-dilerskim kompanijama direktan pristup digitalnoj imovini.

Osnovana 2013. godine, BitGo je velika globalna kompanija za digitalnu valutu koja se fokusira isključivo na pružanje usluga institucionalnim klijentima, pružajući rješenja za skrbništvo, likvidnost i sigurnost. Prošle godine, kompanija je prijavila preko 64 milijarde dolara imovine pod nadzorom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.