Crypto

BitGo će tužiti Galaxy Digital za 100 miliona dolara zbog odbačene akvizicije

Čuvar digitalne imovine BitGo rekao je da planira tražiti više od 100 miliona dolara odštete od Galaxy Digitala, navodeći da je investiciona firma dugovala sredstva kao dio “naknade za poništenje” u svojoj odluci da raskine ugovor o kupovini.

U postu na blogu od ponedjeljka, BitGo je nazvao Galaxyjeve radnje “nepravilnim” u tvrdnji o kršenju ugovora o odustajanju od sporazuma o preuzimanju čuvara digitalnih sredstava. BitGo je angažovao usluge advokatske firme Quinn Emanuel kako bi pokrenuo pravni postupak protiv Galaxyja zbog neplaćanja „naknade od 100 miliona dolara za povratnu pauzu koju je obećao još u martu 2022.“.

Prema Galaxyju, BitGo nije dostavio revidirane finansijske izvještaje za 2021. do 31. jula 2022. kao dio ugovora o akviziciji, tvrdnju koju je partner Quinn Emanuela R. Brian Timmons porekao:

“Pokušaj Mikea Novogratza i Galaxy Digitala da okrive BitGo za prekid je apsurdan […] Ili Galaxy duguje BitGou 100 miliona dolara naknade za raskid kao što je obećao ili se ponašao u lošoj namjeri i suočava se sa štetom od toliko ili više.”

Galaxy je najavio svoju namjeru da kupi BitGo u svibnju 2021. kao dio planova za izlazak na berzu u Sjedinjenim Državama. Nakon odlaganja na kraju prvog kvartala 2022. tokom kojeg je izvršni direktor Galaxyja Mike Novogratz rekao da je firma “nešto prilagodila posao”, očekivalo se da će akvizicija proći između Q2 i Q4 2022.

“Vjerujemo da su tvrdnje BitGo-a neosnovane i da ćemo se energično braniti,” rekao je portparol Galaxyja za Cointelegraph. “BitGo nije dostavio određene BitGo finansijske izvještaje potrebne Galaxyju za podnošenje SEC-a. Upravni odbor Galaxyja je tada donio odluku da iskoristi svoje ugovorno pravo na raskid.”

Povezano: CoinGecko je otvoren za kupovinu, ali sada je ‘prerano’, kaže suosnivač

Nejasno je da li je nedavni pad tržišta bio faktor za potencijalno propadanje posla. Galaxy je prvobitno rekao da planira isplatiti otprilike 1,2 milijarde dolara u dionicama i gotovini 2021. godine. BitGo je u ponedjeljak rekao da ima više od 64 milijarde dolara imovine na čuvanju na kraju 2021. i da se “rast klijenata nastavlja u 2022.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *