Crypto

Bitcoin zaustavlja volatilnost na 23.000 dolara jer vlasnici BTC-a vide masovni povratak profita

Bitcoin (BTC) se bočno trgovao na otvaranju Wall Streeta 24. januara, a analitičari su u gubitku oko toga gdje će cijena ići dalje.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

BTC cijena se drži ispod ključnog otpora

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pratili su dan konsolidacije za BTC/USD, koja je nastavila da se zadržava blizu 23.000 dolara.

Par je vidio slabu reakciju na početak trgovanja, uključujući tehničke probleme na njujorškoj berzi, dok makroekonomski podaci Sjedinjenih Država također nisu uspjeli promijeniti status quo.

Bitkoin je stoga izgubio smjer nakon uspostavljanja užeg raspona trgovanja 20. januara.

“Bitcoin nije mogao probiti ključni otpor na 23,1 hiljada dolara,” saradnik Cointelegrapha Michaël van de Poppe sažeto.

“Ako nastavimo sa proizvodnjom LH-ova, vjerovatno ćemo testirati i pokupiti oko 22,3 hiljade dolara prije nastavka. Omogućava ozbiljne mogućnosti kupovine.”

BTC/USD označeni grafikon. Izvor: Michaël van de Poppe/ Twitter

A naknadno Twitter anketa pokazao koliko je prosječan učesnik na tržištu bio uznemiren oko toga gdje bi tržište moglo krenuti dalje. U vrijeme pisanja ovog teksta, 47,8% od oko 4.000 odgovora složilo se da bi trebalo izvršiti korekciju na Bitcoinu, dok se preostalih 52,2% kladilo na putovanje do 25.000 dolara.

„Promene cene bez jasnog obrasca ili pravca“, trgovac Daan nastavio pored grafikona sa ciljevima.

“Unutar dana uglavnom gledam kako ove bijele oblasti predstavljaju čvorove velikog obima zajedno sa dnevnim i sedmičnim otvaranjem. Ekspanzija iznad 23,1 i ispod 22,6K. Sjeckajte do tada.”

BTC/USD označeni grafikon. Izvor: Daan Crypto Trades/ Twitter

Discussing verovatnoća nastavka rasta, kolega trgovac Gaah je u međuvremenu istakao 24.000 dolara kao važan nivo za posmatranje.

Ranije je Cointelegraph izvijestio o značaju okolnog područja, jer je ovo mjesto za kratke likvidacije sa 200-nedeljnim pokretnim prosjekom Bitcoina iznad.

“Prvi pozitivan znak za preokret je da 20,8 hiljada dolara postaje nisko. Drugi pozitivan znak je 24.000 dolara koji će postati sljedeći sprat,” glasio je dio Gaahove analize.

Bitcoin šalje hodlere u plus

Umanjujući, analitička firma na lancu Glassnode je bila oprezno optimistična u pogledu značaja proboja cijene BTC-a.

Povezano: BTC metrike izlaze iz kapitulacije — 5 stvari koje treba znati u Bitcoinu ove sedmice

Postižući trenutne nivoe, napominje se, BTC/USD je premašio tri ključne linije trenda u jednom naletu, što se nije dogodilo od marta 2020.

“Nedavni porast cijena bitkoina rezultirao je početnim probijanjem iznad sve tri osnovice troškova po prvi put od medvjeđeg tržišta 2018/19 i Covid krize u martu 2020.,” prateći komentari čitaj.

“Održivo trajanje iznad ovih ključnih psiholoških nivoa smatralo bi se konstruktivnim.”

Grafikon je pokazao osnove troškova — ukupnu plaćenu cijenu — za kratkoročne i dugoročne vlasnike Bitcoina, zajedno sa ostvarenom cijenom koja odražava agregatnu cijenu po kojoj se ponuda posljednji put kretala.

BTC/USD označeni grafikon. Izvor: Glassnode/Twitter

Stavovi, misli i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorski i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Cointelegrapha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *