Crypto

Bitcoin rudari sada drže rekordnih 1,856 miliona BTC – novi podaci

Rudari bitkoina (BTC) sada poseduju više BTC-a nego u bilo kom trenutku u istoriji, jer uticaj turbulencija poslednjih meseci nestaje.

Prema podacima iz analitičke kompanije CryptoQuant, rudarska ulaganja u BTC dramatično su porasla u julu.

Rudari nastavljaju slagati satove

U najnovijem znaku da se rudari oporavljaju od nedavnog pada cijena, količina BTC-a u njihovim novčanicima dostigla je novi rekord svih vremena.

Kao što je primetio saradnik i analitičar CryptoQuant-a Jan Wuestenfeld, njihov kombinovani bilans je iznosio 1,865,272 BTC od 29. jula. Početak avgusta je zabeležio blagi pad, sa ukupnim od 3. avgusta 1,864,842 BTC.

Između 6. jula, kada su rezerve dostigle lokalni minimum, i rekorda od 29. jula, stanje novčanika rudara je poraslo za 0,37%, ili 6,885 BTC.

Tabela rezervi Bitcoin rudara. Izvor: CryptoQuant

“Rezerve rudara bitkoina su u potpunosti oporavile odlive/rasprodaje do kojih je došlo nakon kapitulacije u junu”, komentirao je Wuestenfeld u jednom od CryptoQuantovih “Quicktake” ažuriranja tog dana.

“Bitcoin koji se drži u novčanicima rudara je na novom vrhuncu svih vremena.”

Wuestenfeld je govorio o borbama rudara jer je BTC/USD pao na najniži nivo od kraja 2020. godine, nakon čega se oporavio za oko 38% sa praga od 17.600 dolara.

Njihovi problemi su bili jasno vidljivi u osnovama mreže, pri čemu su i hash rate i poteškoće opadale što odražava smanjenje učešća rudara.

Kako je izvijestio Cointelegraph, poteškoće će se prvi put povećati u mjesecima ove sedmice, dok Wuestenfeld napominje da heš stopa tek treba da dođe do primjetnog povratka.

“U međuvremenu, hešrate je i dalje u opadajućem trendu, pri čemu se čini da neprofitabilni rudari gase svoju opremu nakon što je cijena bitkoina pala sredinom juna”, dodao je.

“Međutim, ovo je kako bi trebalo biti i zdravo na slobodnom tržištu. Tako da nemam razloga za brigu.”

Pregled osnova Bitcoin mreže (snimak ekrana). Izvor: BTC.com

Vraća prodaju ispod 1.000 BTC dnevno

Drugi pokazatelji takođe ukazuju na svjetlo na kraju tunela za rudare. Prošle sedmice, brojke su sugerirale da bi faza “kapitulacije” rudara mogla biti gotova čim se u avgustu nastavi stabilizacija cijena.

Povezano: Hoće li industrija rudarstva Bitcoina propasti? Analitičari objašnjavaju zašto je kriza zaista prilika

Prošle sedmice, brojke su sugerirale da bi faza “kapitulacije” rudara mogla biti gotova čim se u avgustu nastavi stabilizacija cijena.

Prema CryptoQuantu, od junskih događaja rudari su poslali najviše 927 BTC na berze u jednom danu.

Grafikon priliva razmjene Bitcoin rudara. Izvor: CryptoQuant

2. avgusta, posljednjeg cijelog dana za koji su dostupni podaci, prilivi rudara u novčanike za razmjenu iznosili su samo 359 BTC.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *