Crypto

Bitcoin ne uspeva da pobedi prodavce od 23,4 hiljade dolara jer američki platni spiskovi pokreću debatu o inflaciji

Bitkoin (BTC) je 5. avgusta doživio novo odbijanje na otporu od 23.500 dolara jer dionice Sjedinjenih Država nisu uspjele prihvatiti iznenađujuće jake podatke o platama.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

“Urušavanje stvarnih plata” ismijava štampanje platnog spiska

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pratili su BTC/USD dok su medvedi držali tržište u njegovom rasponu trgovanja unutar dana.

Wall Street je otvoren uz cviljenje uprkos tome što su američki platni spiskovi za jul dostigli dvostruko veći nivo. Zanimljiva reakcija navela je neke analitičare koji su ustvrdili da brojke zapravo ne pokazuju ekonomsku snagu, već da postojeći radnici preuzimaju druge poslove zbog inflacije.

“Porast od 528.000 radnih mjesta u julu, jer je stopa učešća radne snage pala na 62,1, znači da je većina novih poslova otišla ljudima koji su već imali posao”, zlatna buba Peter Schiff odgovorio.

“Urušavanje stvarnih plata tjera mnoge radnike da rade na mjesečnom planu kako bi platili račune. Da je tržište rada jako, jedan posao bi bio dovoljan.”

Schiff nije bio usamljen u svojim sumnjama u stanje zaposlenosti, a izvršni direktor Wealthiona Adam Taggart, između ostalih, izražavao je nepovjerenje.

Kyle Bass, glavni investicijski službenik Hayman Capital Managementa, u međuvremenu je podsjetio na optimizam Federalnih rezervi u pogledu zapošljavanja u godinama prije globalne finansijske krize 2008. godine.

S&P 500 i Nasdaq Composite Index su stoga blago pali dan prije nego što je ušao olakšice, dok se Bitcoin oporavio od pada ispod 23.000 dolara do ponovnog ciljanog raspona u vrijeme pisanja.

“Kratke korekcije su moguće, ali trend je i dalje u porastu. Izgleda sasvim dobro na višim vremenskim okvirima za Bitcoin,” saradnik Cointelegrapha Michaël van de Poppe dodano.

Bez obzira na to, podaci iz Binanceove knjige narudžbi izazivali su zabrinutost zbog aktivnosti kitova. Primjetno je da je jedan entitet vjerovatno pokušavao da potpuno napusti svoju poziciju na trenutnim nivoima, upozorio je Maartunn, saradnik platforme za analizu na lancu CryptoQuant.

“Istorijski gledano, ljubičasta klasa kitova imala je najveći utjecaj na cijenu bitkoina”, dodao je monitoring resurs Material Indicators, koji je pružio brojke.

Previše odbijanja?

Trgovci bitkoinima su u međuvremenu procijenili mogućnost nove noge usred ponovljenih odbijanja na 24.500 dolara.

Povezano: ‘Ludi dokazi’ Bitcoin je kapitulirao u posljednja 2 mjeseca — analiza

Popularni trgovački račun Profit Blue je tražio 20.000 dolara kao sljedeći veliki nivo interesa ako se pojavi silazni trend.

“$BTC je uklonio padove i mirnu likvidnost koja je narasla ispod 22,6 hiljada dolara”, kolega trgovac Daan nastavio.

“Najbliža donja strana likvidnosti je sada skroz na čvoru velikog obima ispod 21.000 dolara. Međutim, rast ima ove nivoe mnogo bliže na 23.6 hiljada-24.7 hiljada dolara. Čini mi se povoljan smjer.”

Daan je također primijetio da je kriptovaluta “na ostatku tržišta ove sedmice lošija”, ali da bi se to već moglo promijeniti.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *