Crypto

Bitcoin kitovi pokazuju povjerenje u najnoviji skup jer odbijaju prodati, otkrivaju podaci na lancu

Uprkos porastu bitkoina koji je doveo do skoka cena za oko 27% od početka godine, podaci na lancu sugerišu da bitkoin kitovi ne koriste pumpu kao priliku da prodaju svoje vlasništvo. Prema nekim analitičarima, ovo je znak povjerenja da nedavni reli signalizira početak dugotrajnijeg bikovskog tržišta.

Prema podacima firme za kriptoanalitiku Glassnode, broj Bitcoin adresa koje sadrže između 1.000 i 10.000 bitkoina (ili takozvanih adresa kitova) ostao je uglavnom stabilan na nešto iznad 1.900 od početka decembra. Shark bitcoin adrese, na kojima se nalazi bilo šta između 100 i 1.000 bitkoina, također su u stalnom broju posljednjih sedmica. Prema Glassnodeu, posljednje ih je bilo oko 14.000.

Ribe i rakovi su se gomilali

Bitkoin bikovi će biti zadovoljni saznanjem da su dvije važne grupe adresa nastavile akumulirati najveću svjetsku kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji posljednjih sedmica i ubrzanim tempom od kolapsa FTX-a početkom novembra. Prema Glassnodeu, broj Crab Bitcoin adresa (koje sadrže 1-10 bitkoina) porastao je sa ispod 760.000 prije kolapsa FTX-a na blizu 830.000 od prošle sedmice.

Tokom istog vremenskog perioda, broj Fish adresa (koje sadrže 10-100 bitkoina) skočio je sa oko 135.000 na blizu 140.000, blizu svog rekordnog nivoa.

Ovo sugerira da su srednji i veliki ulagači u Bitcoin 1) iskoristili pad cijene izazvan kolapsom FTX-a kao priliku za kupovinu i 2) da ne prodaju svoje vlasništvo dok se cijene vraćaju na nivo prije implozije FTX-a.

Mali investitori se tek gomilaju

Veliki i mega-veliki investitori u Bitcoin jasno pokazuju čvrste znakove 1) da žele kupiti pad i 2) da ne žele prodati u porastu posljednjih sedmica i mjeseci. Ali Bitcoin bikovi još ne bi trebali biti previše uzbuđeni.

To je zato što tek treba da vidimo ubrzanje u rastu novih Shrimp adresa (koje drže ispod 1 Bitcoin) koje se obično dešava tokom tržišta bikova. Zaista, prema Glassnode podacima, broj Shrimp adresa se smanjio na oko 42 miliona u posljednjih nekoliko sedmica, nakon kratkotrajnog porasta na skoro 43 miliona neposredno nakon kolapsa FTX-a.

Ako ovaj broj počne naglo da raste, kao što se dešavalo u prošlim periodima brzog porasta cijene bitkoina, kao što su tokom 2019. i od kraja 2020. do početka 2021., to bi signaliziralo da se manji maloprodajni investitori ponovo uključuju, što bi bio bikovski znak .

Altcoins za razmatranje

Tržišta kriptovaluta imaju dobre rezultate od početka 2023. godine, ali dugoročno medvjeđe tržište je još uvijek u igri. Investitori bi i dalje mogli da razmotre diverzifikaciju svojih fondova sa sniženim pretprodajnim tokenima nekih obećavajućih, nadolazećih kripto projekata. Evo liste nekoliko za koje analitičari InsideBitcoins smatraju da imaju potencijal za dobar učinak.

FightOut (FGHT) – Pretprodaja sada

Mlada kripto niša koja se kreće za zaradu pokazala je mnogo obećanja, ali rane priče o uspjehu poput STEPN-a imaju značajna ograničenja koja su ih do sada sprečavala da osvoje mainstream. FightOut, koji sebe promiče kao budućnost pokreta za zaradu, želi to promijeniti 2023. godine. FightOut je potpuno nova web3 fitnes aplikacija i lanac teretana koji nagrađuje svoje korisnike za vježbanje, dovršavanje izazova i nadmetanje unutar prvog od – svojevrstan fitnes metaverz.

Dok postojeće M2E aplikacije kao što je STEPN samo prate korake i zahtijevaju skupe non-fungible token (NFT) buy-ine za učešće, FightOut ima holističkiji pristup praćenju i nagrađivanju svojih korisnika za njihovu vježbu i aktivnost i ne zahtijeva bilo koji skupi buy-in za učešće. FightOut nastoji spojiti fizički i web3 svijet.

Projekat ima za cilj da na kraju nabavi teretane u svim većim svjetskim gradovima, dok istovremeno promovira integrirano web3 fitnes iskustvo. U središtu FightOutovog digitalnog ekosistema bit će njegova aplikacija za pametne telefone, čija je, prema FightOut-ovoj bijeloj knjizi, planirana za lansiranje u drugom kvartalu 2023.

Aplikacija FightOut će iskoristiti pametne telefone i nosivu tehnologiju za mjerenje i praćenje fizičkih performansi. Aplikacija će imati svoju vlastitu tokeniziranu ekonomiju, gdje korisnici mogu zaraditi nagrade za izvršavanje M2E zadataka, i mogu kovati svoj vlastiti token avatar, preko kojeg će korisnik moći komunicirati sa FightOut metaverzom.

FGHT je token koji pokreće FightOut metaverse ekosistem. Korisnici će platiti za ulazak u takmičenja i lige sa FGHT-om, a pobjeda će biti isplaćena u FGHT-u.

FGHT se također može koristiti u peer-to-peer fitnes opkladama. FightOut-ovi FGHT tokeni se trenutno prodaju za 60,06 za 1 USDT, a zainteresovani investitori se ohrabruju da brzo osiguraju svoje tokene, s obzirom da je pretprodaja već prikupila blizu 3,0 miliona dolara za samo nekoliko sedmica. FGHT je token koji će pokretati FightOut kripto ekosistem.

Posjetite FightOut sada

Calvaria (RIA) – Pretprodaja je skoro gotova

RIA, token koji će pokretati NFT bojnu kartašku igru ​​Calvaria sa zagrobnom fantazijom, također je trenutno u pretprodaji. Start-up kripto igara play-to-earn (P2E) prikupio je blizu 3,0 miliona dolara u samo nekoliko mjeseci od pokretanja pretprodaje. Samo oko 12% njegovih tokena ostaje u prodaji.

Calvaria nastoji da kripto igre uvede u mejnstrim tako što se uključi u ogromno, postojeće tržište – tržište fizičkih igara s borbenim kartama (mislite na virusne senzacije prošlosti poput Pokemona i Yu-Gi-Oh). A s obzirom da se očekuje da će prostor za kripto igre narasti sa 4,6 milijardi dolara u 2022. na 65,7 milijardi dolara do 2027. godine, prema analizi Markets and Markets, ima dosta prostora za ogroman rast. Calvaria će u drugom kvartalu 2023. lansirati svoju glavnu kartašku igru ​​sa temom fantazije “Duels of Eternity”.

Posjetite Calvaria ovdje

C+Charge (CCHG) – Pretprodaja je sada uključena

Predviđa se da će industrija karbonskih kredita do 2027. vrijediti 2,4 biliona dolara. Demokratizacija pristupa za prikupljanje ovih pogodnosti će u narednim godinama ostvariti ogroman posao i to je nešto čemu se C+Charge nada da će postići. C+Charge trenutno gradi sistem plaćanja Peer-to-Peer (P2P) zasnovan na blockchainu za stanice za punjenje električnih vozila koji će omogućiti vozačima električnih vozila (EV) da zarade kredite za ugljik.

C+Charge ima za cilj jačanje uloge kredita za ugljik kao ključnog poticaja za usvajanje električnih vozila. Trenutno, veliki proizvođači električnih vozila poput Tesle zarađuju milione od prodaje karbonskih kredita zagađivačima. C+Charge želi demokratizirati tržište karbonskih kredita dopuštajući da se više ovih nagrada nađe u rukama vlasnika električnih vozila, a ne samo velikih kompanija.

C+Charge je upravo započeo pretprodaju CCHG tokena koji će njegova platforma koristiti za plaćanje na stanicama za punjenje električnih vozila. Tokeni se trenutno prodaju za 0,013 dolara po komadu, iako će do kraja pretprodaje to porasti za 80%. Investitori zainteresirani za rano ulazak u obećavajući ekološki prihvatljiv projekat kriptovalute trebali bi se brzo pokrenuti, s tim da je projekt već prikupio preko 300.000 dolara za samo nekoliko sedmica od lansiranja u pretprodaji.

Investitori bi trebali imati na umu da bi se preostali tokeni mogli brzo pokupiti. Kripto kit je nedavno kupio CCHG u vrijednosti od preko 99 dolara u jednoj transakciji, što se može provjeriti ovdje na BscScan-u.

Posjetite C+Charge ovdje

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je nadolazeći web3 ekosistem mobilnih igara koji kaže da želi da kreira zabavne i zarazne igre koje koriste ne-zamenljive tokene (NFT), omogućavajući članovima zajednice da zarade nagrade, kao i da ulažu i trguju. Razvoj igre je već u toku, a tim je spreman da lansira svoj prvi naslov Meta Karts u narednim mesecima.

Obećavajući start-up za kripto igre trenutno provodi pretprodaju svojih MEMAG tokena, koji se trenutno prodaju po cijeni od 0,007 dolara svaki. Prema nekim posmatračima, ovo je krađa. Štaviše, ova cijena će porasti na 0,023 dolara do sedme faze pretprodaje, što znači da bi rani investitori mogli dobiti papirne dobitke od preko 300% do kraja pretprodaje.

Posjetite Meta Masters Guild ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *