Crypto

Bitcoin ‘još nije potcijenjen’ kaže istraživanje kako se cijena BTC-a približava 16.000 dolara

Prema analizi CryptoQuant-a, Bitcoin (BTC) možda nije dovoljno dobra vrijednost za dno makro cijena.

U postu na blogu od 29. decembra, saradnik platforme za analizu na lancu označio je jedan indikator cijene BTC-a sa daljim padom.

Indikatoru profitabilnosti nedostaje ključni križ

Na skoro 80% ispod najviših nivoa svih vremena, BTC/USD se približava zoni u kojoj je dostigao dno tokom prethodnih medvjeđih tržišta.

Kao što CryptoQuant-ov MAC_D napominje, nema manjka instrumenata koji upućuju na dno tržišta u 2022. koje se već formira.

Uprkos tome, međutim, znakovi još nisu jednoglasni, a upućujući na transakcije u dobiti i gubitku, upozorava da ipak mogu ući niže cijene BTC-a.

CryptoQuant-ovi nepotrošeni rezultati transakcija (UTXO) u pokazatelju dobiti i gubitka trenutno pokazuju oko 30% transakcija koje se obavljaju s gubitkom.

“Kada su UTXO u pokazateljima dobiti i gubitka prešli, osnova je formirana tokom protekla tri prepolovljenja BTC-a”, objašnjava MAC_D.

Trenutno, međutim, ovaj indikator ne pokazuje križanje i ne pokazuje da je BTC podcijenjen.”

Prateći grafikon prikazuje prethodna ukrštanja koja su se javljala samo rijetko – u junu 2016. i maju 2020. Potonje je došlo nakon kraha na različitim tržištima COVID-19 u martu te godine, a poklopilo se i s najnovijim događajem prepolovljenja blok subvencija za Bitcoin.

„Omogućiće jasan tajming kupovine kada se ukrštanje stvori“, zaključio je MAC_D.

„Stoga, BTC će vjerovatno pasti dalje, a potrebno je spot hedžing i trgovanje uz trend pada.”

BTC/USD anotirani grafikon sa UTXO podacima (snimak ekrana). Izvor: CryptoQuant

Max bol tek dolazi, kažu trgovci

CryptoQuant nije usamljen kada je u pitanju zabrinutost da bi se cijena BTC-a mogla pogoršati prije nego što postane bolja.

Povezano: Mali obim Bitcoina izaziva upozorenje o cijeni BTC-a jer metrika pogađa ‘zonu vrijednosti’

Među popularnim trgovcima, različite teorije zahtijevaju mnogo dublje dno tržišta od trenutnih promptnih cijena, koje bi potencijalno mogle iznositi 10.000 dolara ili niže.

Kao potencijalno srebro, u prvom kvartalu 2023. trebao bi biti početak oporavka, a 22.000 dolara će čak djelovati kao magnet za bikove kasnije.

BTC/USD se trguje ispod 16.500 dolara u trenutku pisanja, pokazuju podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView, dostigavši ​​najniže nivoe u više od nedelju dana pre početka poslednje sesije trgovanja na Wall Streetu u godini.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Stavovi, misli i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorski i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Cointelegrapha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *