Crypto

Bitcoin je bolji od fizičke imovine za obične ljude, kaže Michael Saylor

Generalni direktor MicroStrategyja i zagovornik Bitcoina (BTC) Michael Saylor udvostručio je svoju podršku Bitcoin-u dok je objašnjavao probleme u vezi s prijenosom vrijednosti fizičke imovine kao što su zlato, dionice kompanija ili dionice i nekretnine tokom Australijske kripto konvencije.

Govoreći o osnovnom mehanizmu proof-of-work (PoW) konsenzusa, Saylor je naglasio da Bitcoin podržava vlasnički hardver za rudarenje u vrijednosti od 20 milijardi dolara i energiju u vrijednosti od 20 milijardi dolara.

Zatim je istakao da je tradicionalna dobra poput zlata (u velikim količinama) i zemlje gotovo nemoguće prenijeti preko geografskih granica, dodajući:

“Ako imate nekretninu u Africi, niko je neće htjeti iznajmiti od vas ako živi u Londonu. Ali ako imate milijardu dolara Bitcoina, možete ga posuditi ili […] iznajmiti bilo kome na svetu.”

Saylor je dalje naglasio visoke troškove održavanja i poreze povezane s posjedovanjem i nasljeđivanjem fizičke imovine na dugi rok, što u slučaju Bitcoina ne postoji. Geopolitičke tenzije širom svijeta također određuju vrstu imovine koja bi se mogla prenijeti u jurisdikcije. On je objasnio:

“Bitcoin predstavlja imovinu koju možete nabaviti u malim komadima koje možete nositi sa sobom gdje god idete. Svojoj djeci možete dati djeci djece djece. I za 250 godina, možda vaša porodica i dalje posjeduje imovinu.”

Prema Sayloru, samo tantijemi kao što je kralj Charles III imaju slobodu da prenose svoje bogatstvo bez brige da će biti oporezovani “osim ako se radi o bitkoinu”. Poduzetnik je ponovio da Bitcoin mreža nije hakovana više od 13 godina i da je trenutno “najsigurnija mreža na svijetu”.

Na kraju, Saylor je naglasio redovne nadogradnje Bitcoin mreže kako bi je učinile bržom i sigurnijom, zajedno sa inovacijama oko aplikacija sloja 2 i sloja 3.

Povezano: Posjedovanje bitkoina i dalje je legalno u Kini uprkos zabrani, kaže advokat

Bloombergov analitičar Mike McGlone nedavno je iznio mišljenje da je bitkoin “wild card” koji je u dobroj poziciji da nadmaši dionice kao tradicionalne finansije koje se približavaju recesiji.

McGlone je to prenio na platforme društvenih medija, uključujući LinkedIn i Twitter, i naveo:

“Bitcoin je wild card koji je zreliji da nadmaši kada dionice padnu, ali prelazi da bude više kao zlato i obveznice.”

Kako je izvijestio Cointelegraph, analiza primjećuje da dok bi Bitcoin slijedio sličan trend kao trezorske obveznice i zlato, eter (ETH) „možda ima veću korelaciju s dionicama“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.