Crypto

Bitcoin gleda na zonu od 21,4 hiljada dolara jer analitičar predviđa da će cijena BTC-a juriti zlato

Bitcoin (BTC) je 20. januara porastao prema novim višemjesečnim maksimumima jer je analiza predviđala novi raspon trgovanja iznad 18.000 dolara.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Raspon cijena bitcoina “dobro definisan”

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su testiranje BTC/USD, ali očuvanje podrške na 21.000 dolara.

Par je ojačao na otvaranju Wall Streeta, u skladu s dionicama Sjedinjenih Država, jer se treća trgovačka sedmica eksplozivnog januara bližila kraju.

Uprkos sumnji u vezi sa fundamentalnom snagom skupa, Bitcoin je nastavio da izbegava značajne korekcije, a analiza knjige naloga je otkrila 23.000 dolara kao sledeću veliku zonu otpora za pucanje.

„Nedostatak BTC likvidnosti ispod 18.000 dolara i iznad 23.000 dolara smatram nedostatkom raspoloženja za te nivoe u ovom trenutku“, resurs za praćenje na lancu Material Indicators napisao u dijelu komentara o postavljanju knjige naloga Binance.

“Ništa ne mijenja sentiment kao što se cijena kreće kroz podršku ili otpor, ali za sada je raspon trgovanja dobro definiran.”

BTC/USD podaci knjige naloga (Binance). Izvor: Indikatori materijala/ Twitter

Prateći grafikon je također otkrio značajnu podršku za ponude na mjestu malo iznad psihološki značajne marke od 20.000 dolara.

Što se tiče kratkoročnih ciljeva, popularni trgovac i analitičar Crypto Ed se nadao putu do 21.500 dolara prije preokreta s ciljem smanjenja od 19.800 dolara.

“Još uvijek vjerujem da ćemo stići tamo, a možda smo već na putu tamo,” rekao je u ažuriranju na YouTube-u tog dana.

Područje oko 21.400 dolara bilo je jednako važno za kolegu trgovca CJ, koji je rekao Pratioci na Twitteru da bi ovo bilo pogodno mjesto za “tagovanje dugova”.

Analitičar: Bitcoin bi trebalo da “zatvori jaz” sa zlatom

Umanjujući prikaz, drugi su se fokusirali na kontinuirane impresivne poteze zlata sigurnog utočišta, koje je 19. januara dostiglo novi devetomjesečni maksimum.

Povezano: Bitcoin može preći 30.000 dolara prije nego što postavi novi minimum na medvjeđem tržištu – prognoza

U Twitter debataanalitičari su posmatrali potencijalni nastavak igre sustizanja između zlata i bitkoina, za koju je istraživač i analitičar podataka James V. Straten tvrdio da je bila “slika u ogledalu” jednog drugog 2022. godine.

„Moja opklada BTC će uskoro zatvoriti taj jaz“, on rekao je dok raspravlja o tržišnim implikacijama politike Federalnih rezervi.

Straten je dodao da je BTC/USD već „povukao ceo kolaps FTX-a i približio se kraju narativa za DCG“, misleći na tekuće probleme za kriptofinansijski konglomerat, Digital Currency Group.

BTC/USD u odnosu na XAU/USD 1-dnevni linijski grafikon. Izvor: TradingView

Kako je izvijestio Cointelegraph, očekivanja su ranije zahtijevala imitaciju Bitcoina nakon što je zlato rano preuzelo vodstvo u oporavku od najnižih vrijednosti.

Stavovi, misli i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorski i ne odražavaju nužno stavove i mišljenja Cointelegrapha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *