Crypto

Bitcoin debituje u BlackRock & Coinbase partnerstvu, Meta uvodi NFT u više zemalja, rizični kripto mostovi + još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Investicione novosti

 • Glavni menadžer imovine BlackRock udružio se s kripto razmjenom Coinbase kako bi se omogućilo institucionalnim klijentima prvog koji takođe poseduju digitalna sredstva na Coinbase-u da koriste Aladdin, paket softverskih alata za upravljanje imovinom, da upravljaju svojim portfeljima i vrše analizu rizika u vezi sa odlukama o ulaganju, saopštila je berza. Za sada se partnerstvo odnosi samo na bitcoin (BTC). “Naši institucionalni klijenti su sve više zainteresirani za izlaganje tržištima digitalne imovine i fokusirani su na to kako efikasno upravljati operativnim životnim ciklusom ovih sredstava”, rekao je Joseph Chalom, globalni šef strateškog ekosistemskog partnerstva u BlackRocku, citiran je u najavi.
 • Platforma za trgovanje kriptoaktivom CoinSmart Financial Inc. traži poslove u Kanadi, Evropi i SAD-u jer previranja u kripto industriji stvaraju mogućnosti, objavio je Bloomberg, citirajući glavnog izvršnog direktora Justina Hartzmana. Kompanija procjenjuje imovinu u nevolji, firme za skrbničke usluge i druge berze i platforme za plaćanje, dodaje se.
 • Revolut rekao je da je pokrenuo novu kripto uslugu u Singapuru, omogućavajući korisnicima da trguju sa više od 80 tokena. Kompanija takođe planira da obezbedi obrazovne funkcije u narednim mesecima kako bi pomogla klijentima da „bolje razumeju trendove i rizike povezane sa kriptovalutama“.
 • PwCGlobalni kripto lider Henri Arslanian napustio je svoju ulogu u kompaniji kako bi uspostavio fond za digitalnu imovinu, Nine Blocks Capital Management, u Dubaiju, objavio je Financial Times. Fond će dobiti 75 miliona dolara od svog glavnog pokrovitelja i glavnog akcionara Nine Masts Capitalhedž fond sa sjedištem u Hong Kongu.

NFTs vijesti

 • Meta je rekao da objavljuje digitalne kolekcionarske predmete Instagram u još 100 zemalja Afrike, Azije i Pacifika, Bliskog istoka i Amerike. Osim toga, sada podržavaju veze novčanika sa Coinbase novčanik i Dapper Wallet (uskoro), kao i mogućnost postavljanja digitalnih kolekcionarskih predmeta iskovanih na Protok blockchain.

Vijesti o kriminalu

 • Blockchain analitička kompanija Chainalysis tvrdi da je kriptovaluta u vrijednosti od 2 milijarde dolara ukradena sa cross-chain mostova samo ove godine kroz 13 odvojenih hakova, što uključuje ovonedeljnih 190 miliona dolara Nomad bridge exploit. U svom izvještaju, Chainalysis je procijenio da ova vrsta hakovanja čini 69% svih ukradenih kripto sredstava ove godine.

Novosti o propisima

 • The Poslanička grupa svih stranaka (APPG) za sektor kripto i digitalnih sredstava u Velikoj Britaniji najavio je istragu o rastućoj britanskoj industriji kriptoaktive. Istraga će se fokusirati na ključna pitanja politike u vezi sa sektorom kripto i digitalne imovine u Velikoj Britaniji, a kao dio toga, APPG poziva poglede iz cijelog sektora i rekao je da želi čuti od kripto operatera, regulatora, stručnjaka iz industrije , i Vlade o potrebi regulacije sektora, kazali su.
 • Zakonodavstvo koje je u srijedu predstavila mješavina američkih republikanaca i demokrata, uključujući senatore Pat Toomey, Cynthia Lummis, Rob Portman, Kyrsten Sinema i Mark Warner, izuzeće kripto rudare i programere softvera od toga da se smatraju kripto “brokerima”, navodi Bloomberg. The Ministarstvo finansija SAD je rekao da podržava ne klasifikovati rudare, programere i druge „pomoćne strane“ kao brokere, čime ih poštedi napora usmjerenih na povećanje usklađenosti sa porezom.

Pravne vijesti

 • Coinbase Global zatražio je od Vrhovnog suda SAD-a da obustavi dvije tužbe svojih korisnika, od kojih obje traže status grupne tužbe, dok kompanija pritiska žalbe kojima se traže da se slučajevi pošalju na arbitražu, objavio je Bloomberg. Savezne sudije u oba slučaja odbile su Coinbase-ovu ponudu da pošalje predmete na arbitražu, za šta kompanija kaže da je potrebna prema njenim korisničkim ugovorima.
 • Viktorijanska policija u Australiji će dobiti nova ovlaštenja da od kriminalaca zaplijeni kripto i digitalnu imovinu i da prisili platforme da predaju informacije o osumnjičenima, navodi se u izjavi koju je objavio viktorijanski premijer Daniel Andrews.

Rudarske vijesti

 • Bitcoin rudar sa sjedištem u SAD-u CleanSpark, u nerevidiranom ažuriranju za kalendarsku godinu do datuma (YTD) koja se završava 31. jula, izvijestio je: BTC 384 iskopano u julu, BTC 2,247 otkopano od početka godine, BTC 519 u ukupnom vlasništvu, BTC 426 pretvoreno za poslovanje i rast u julu, i trenutno raspoređenu flotu od približno 30.450 najnovije generacije bitkoin rudara s ukupnim hashrateom od 2,9 EH/s. Kompanija je u potpunosti finansirala rast i poslovanje prodajom BTC 426 u proseku od oko 20.768 USD po BTC-u, sa prodajom koja je jednaka prihodima od nekih 8,8 miliona USD.

Vijesti o igrama

 • Ceh za kripto igre Yield Guild Games (YGG) je rekao da je do kraja Q2 2022. bilo 21.739 aktivnih nosilaca YGG Guild Badge (neprenosivi NFT koji vam daje pristup web stranici YGG i njenim funkcijama). Takođe, u prošlom kvartalu, YGG je potpisao 5 novih partnerstava u igri. Ukupno, YGG je rekao da ima 72 partnerstva koja obuhvataju igre, saveze i infrastrukturu igranja za zaradu u vrijednosti od 39,4 miliona USD.

Ekonomske vijesti

 • U pokušaju da se bori protiv inflacije u Velikoj Britaniji, Bank of England povećao svoju stopu za 0,5 procentnih poena, na 1,75%. Očekuje se da će inflacija porasti više od prognoze u majskom izvještaju, sa 9,4% u junu na nešto više od 13% u četvrtom kvartalu 2022. godine, i da će ostati na veoma povišenim nivoima tokom većeg dijela 2023., prije nego što padne na cilj od 2% za dvije godine, rekla je banka.

Vijesti o karijeri

 • Glavna kripto berza Binance objavio je imenovanje svog suosnivača Yi Hea za novog šefa svog ogranka rizičnog kapitala i inkubatora, Binance Labs. Yi će voditi globalnu strategiju i svakodnevne operacije u Binance Labs-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *