Crypto

BinaryX objavljuje konceptnu umjetnost za World Building MMO CyberLand

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Singapur, Singapur, 24. novembar 2022, Chainwire

BinaryX je potvrdio da radi na novoj free-to-play, play-to-own igrici, CyberLand, MMO otvorenog svijeta koji pokreće blockchain tehnologija. Tim je upravo objavio konceptni video koji daje prvi pogled na terene i karakteristike igre.

Besplatno igranje, igranje za posjedovanje

CyberLand označava službenu tranziciju BinaryX-a s modela igraj za zaradu i njihova je prva igra igraj za posjedovanje u metaverzumu. Kao igra “play to own”, igrači imaju visok stepen slobode u proizvodnji resursa. Igrači mogu izabrati da razviju sopstvenu imovinu, grade svoje zgrade i uzgajaju sopstvene proizvode i materijale kako bi izgradili svoje carstvo. Ovom imovinom se takođe može u potpunosti trgovati na otvorenom tržištu.

Tim je želio napraviti igru ​​koja nije samo vizualno impresivna i zabavna za igranje, već i omogućava igračima da postepeno stvaraju vrijednost, tako da igrači mogu osjetiti veći osjećaj vlasništva i moći uživati ​​u igri mnogo duže od tipičnog Web3. igrice.

Priča o sajber zemlji

Putovanje igrača u igri počinje u netaknutom otvorenom svijetu s bogatim prirodnim resursima. Igrač zatim mora istražiti ogromnu zemlju kako bi pronašao resurse, izmislio tehnologije i razvio svoju zemlju kako bi preživio i na kraju izgradio carstvo. Igra je slična tradicionalnim 4X strateškim igrama. Igrači mogu sami pisati svoje priče i odrediti svoju sudbinu unutar igre.

Igrači će se suočiti s opasnim čudovištima unutar zemalja. Što su čudovišta jača, to su resursi dragocjeniji. Igrači se moraju braniti od prijetnji čudovišta dok prikupljaju resurse.

Četiri zemlje CyberLand-a

CyberLand se trenutno sastoji od četiri terena: snježna polja, ravnice, pustinje i močvare. Svaka vrsta zemlje ima svoje jedinstvene resurse i čuvaju je različita čudovišta. Resursi nisu poznati igraču na početku igre, a na igraču je da traži, kopa ili lovi svoje resurse. Naziv igre je vlasništvo nad imovinom, što znači da igrač postaje vlasnik zemljišta koje kupi kao NFT.

100% vođen igračima, ekonomija trgovanja van lanca

Igra se sastoji od tržišta za trgovanje u igri koje je potpuno van lanca. Sve transakcije resursa u igri mogu se završiti unutar igre bez naplate ikakvih naknada za plin. Oni se također mogu prenijeti na on-chain sredstva i njima se može trgovati na DEX-ovima i CEX-ovima.

Tržište je također u potpunosti vođeno igračima, što znači da igrači mogu trgovati svojom zemljom na tržištu i određivati ​​cijene zemljišta i resursa prodajom robe koju proizvode sa svoje zemlje na tržištu. Igra takođe oponaša stvarnu ekonomiju trgovanja na ravnopravnom tržištu, gdje ponuda i potražnja resursa koji se prodaju na tržištu direktno utiču na cijene resursa na tržištu.

CyberLand će koristiti $BNX kao glavnu domaću valutu. $BNX se može koristiti u igri za kupovinu zemlje ili kao nagrada za učešće igrača u takmičenjima na tabeli.

Nadolazeće karakteristike

U pripremama za beta izdanje, BinaryX tim radi na razvoju više cool funkcija za igru, uključujući uvođenje SocialFi funkcija u kojima igrači mogu kreirati, upravljati i otpremati monetizirani sadržaj na dijeljenoj mreži dok proširuju svoje carstvo.

Tim također radi na novčaniku na lancu za besprijekorne transakcije kriptovalutama unutar igre i dizajnira nova područja za igranje i mape za buduća DLC izdanja.

“CyberLand je naš pokušaj da Web3 igre učinimo većim i boljim. Industrija je izgradila lošu reputaciju iz raznih razloga, ali nadamo se da će CyberLand biti prva od mnogih sjajnih igara na Web3 ekosistemu. Tim naporno radi na beta verziji igre kako bi je igrači mogli isprobati i uvjeriti se u potencijal novih besplatnih igara, igraj za posjedovanje. Zahvaljujemo se svima u našoj zajednici na podršci i tu smo da ostanemo.” – Chun Sim, globalni voditelj poslovnih operacija i razvoja BinaryX-a.

Pogledajte video o konceptu ovdje

O BinaryX-u

BinaryX je GameFi platforma koja stoji iza igrica za zaradu CyberDragon i CyberChessa oba posluju u lancu BNB.

BinaryX je počeo kao decentralizovani sistem za trgovanje derivatima. Tim je postupno evoluirao u razvoj decentralizovanih video igara, a sada prelazi na to da postane GameFi platforma koja nudi IGO usluge da premosti Web2 programere na Web3.

Kao jedan od 10 najboljih projekata na BNB lancu, BinaryX ima ogromnu zajednicu od više od 100.000 držača novčića i 17.000 aktivnih novčanika mjesečno. To je također jedan od najvećih metaverse projekata po obimu trgovanja u lancu BNB, sa više od 400 miliona tržišne kapitalizacije. BinaryX takođe ima token, $BNX, koji je konstantno demonstrirao jake performanse uprkos medvjeđem tržištu.

Za više detalja i informacija o BinaryX-u, posjetite www.binaryx.pro

BinaryX whitepaper

O BinaryX deku

Pronađite nas na društvenim mrežama: BinaryX | Twitter | Discord | Telegram | YouTube | Srednje

Kontakt

Communications Lead
Sammi K.
BinaryX
[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published.