Crypto

Binanceovo rudarenje u oblaku pogođeno ekstremnim vremenskim uvjetima u Sjevernoj Americi

Jaka zimska oluja u Severnoj Americi zatvorila je Binanceove proizvode za rudarenje u oblaku između 24. i 26. decembra, prema zvaničnom saopštenju od 28. decembra. Kao rezultat nestanka struje, kompanija je objavila da su pretplate korisnika na proizvode za rudarenje u oblaku bile produženo za tri dana.

Binance je napomenuo da će dalji prekidi kao rezultat vremenskih uvjeta produžiti trajanje pretplata na rudarenje u oblaku.

Usluga rudarenja u oblaku berze, pokrenuta prije skoro mjesec dana, omogućava korisnicima bez opreme za rudarenje da zarade nagrade za rudarenje od Binance Pool-a. Pretplate su potrebne za kupovinu hashrate-a i rudarenje Bitcoina na Binanceovom oblaku.

Tokom dana uoči Božića, “bombaški ciklon” izazvao je ekstremne temperature širom Sjedinjenih Država, ostavivši milione bez struje i odnijevši desetine života u zemlji.

Povezano: Microsoft zabranjuje rudarenje kriptovaluta na uslugama u oblaku

Vremenski uslovi u Teksasu naveli su rudare bitkoina da dobrovoljno prekinu rad kako bi vratili struju u mrežu, omogućavajući stanovnicima da održavaju svoje domove toplim. Poremećaji su uticali na bitcoin heš stopu, koja se obično kreće oko 225-300 Exahash u sekundi (EH/s) u tipičnom danu, dostižući 170,60 EH/s 25. decembra, izvještava Cointelegraph.

Bitcoin transakcije širom svijeta usporene su za 30% kao rezultat odluke teksaških rudara. Teksas je među vodećim državama za rudarenje bitkoina u SAD-u, zajedno sa Njujorkom, Kentakijem i Džordžijom. Sve države su bile pogođene bombaškim ciklonom proteklih dana.

Od kolapsa FTX-a u novembru 2022. godine, Binance je okružen strahom, neizvjesnošću i sumnjom (FUD), što je rezultiralo milijardama dolara u povlačenju. Dok se bori protiv glasina, kripto berza je nastavila da radi na diverzifikaciji svog poslovnog modela. Prošlog mjeseca, kompanija je također objavila da je njen ogranak rizičnog kapitala, Binance Labs, investirao u belgijsku kompaniju za hardverske novčanike Ngrave i da će voditi njenu rundu finansiranja Serije A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *