Crypto

Binance US će ukloniti AMP nakon što SEC tvrdi da je token vrijednosni papir

Američka kripto berza Binance.US saopštila je da će ukloniti AMP token “iz obilja opreza” zbog mogućeg sprovođenja od strane federalnih regulatora.

U postu na blogu u ponedjeljak, Binance.US je rekao da će zatvoriti depozite Amp (AMP) i ukloniti trgovački par AMP/USD 15. augusta nakon spominjanja tokena u pravnom postupku američke Komisije za hartije od vrijednosti ili SEC . Federalno regulatorno tijelo je u julu podnijelo žalbu protiv bivšeg menadžera proizvoda Coinbase-a i dvije osobe koje su tvrdile da su AMP i osam drugih kriptovaluta „vrijednosti kripto imovine“ koje potpadaju pod nadležnost SEC-a.

“Vjerujemo da, u nekim okolnostima, brisanje imovine najbolje štiti našu zajednicu od nepotrebnog rizika”, rekao je Binance.US. „Mi poslujemo u industriji koja se brzo razvija, a naši procesi uvrštavanja i uklanjanja sa liste osmišljeni su tako da odgovaraju na tržišna i regulatorna kretanja.”

Prema Binance.US, AMP je jedini token od devet spomenutih u žalbi SEC-a koji je dostupan za trgovanje na platformi. Burza je dodala da bi se trgovina AMP-om “mogla nastaviti u nekom trenutku u budućnosti”, ali nije navela datum. Druge kripto berze i kompanije koje navode token, kao i Powerledger (POWR), Kromatika (KROM), DFX Finance (DFX), Rally (RLY), Rari Governance Token (RGT), DerivaDAO (DDX), LCX i XYO takođe se mogu suočiti nadzor od strane SEC-a ako regulator odluči da poduzima mjere izvršenja.

“Navodi SEC-a mogli bi imati široke implikacije izvan ovog pojedinačnog slučaja, naglašavajući koliko je kritično i hitno da regulatori rade zajedno”, rekao je Caroline Pham, povjerenica američke Komisije za trgovinu robnim fjučersima, kao odgovor na slučaj SEC.

Povezano: Američki kongresmen osuđuje SEC zbog vansudskih postupaka protiv kripto kompanija

U trenutku objavljivanja, cijena AMP-a je pala za otprilike 6% u posljednja 24 sata na 0,00874 dolara, prema podacima CoinMarketCap-a. Međutim, cijena RGT-a je porasla za više od 55% kako bi dosegla novi rekord svih vremena od 7,83 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *