Crypto

Binance se registruje kao pružalac usluga virtuelne imovine u Poljskoj

Burza kriptovaluta Binance je 18. januara objavila planove za poboljšanje svog lokalnog prisustva u Poljskoj, a da pritom ostane u skladu s lokalnim propisima.

Binance Poland sp. z oo, Binance-ov poljski entitet, pridržavat će se poljskih regulatornih standarda za pružaoce usluga virtuelne imovine (VASP), koji zahtijevaju od poljskih korisnika da potpišu nove odredbe i uslove sa Binance Poland kako bi nastavili koristiti usluge kompanije.

Kirilo Khomiakov, Binanceov čelnik za Ukrajinu i istočnu Evropu, izjavio je da kompanija vjeruje da je efikasna regulativa neophodna za masovno usvajanje digitalne imovine. Također je naglasio posvećenost Binance sigurnosti i striktno pridržavanje zahtjeva Know Your Customer. Khomiakov dijeli:

“Kripto industriji je potrebna efikasna i odgovarajuća regulativa koja bi pomogla u usvajanju digitalne imovine. Čvrsto vjerujemo da stabilno regulatorno okruženje može podržati inovacije i da je ključno za uspostavljanje povjerenja u industriju i dugoročni rast.”

Binanceov državni menadžer za Poljsku, Katarzyna Wabik, također je napomenula da je kompanija u potpunosti usklađena s poljskim standardima za VASP i da se kompanija fokusira na uspješnu migraciju korisnika u poljski entitet, razvoj lokalnih operacija i zapošljavanje lokalnih talenata.

Povezano: Binance dozvoljava institucijama da pohranjuju kriptovalute uz hladno starateljstvo

Binance sada ima regulatorno odobrenje u nekoliko zemalja članica EU, uključujući Francusku, Italiju, Litvaniju, Španiju, Kipar, Švedsku, a sada i Poljsku.

Dana 11. januara, Cointelegraph je izvijestio da je švedska uprava za finansijski nadzor dala odobrenje lokalnom ogranku Binance za upravljanje i trgovinu digitalnim valutama u Švedskoj. Najava, koja je navodno uslijedila nakon “mjesečnih konstruktivnih angažmana”, omogućava švedskim stanovnicima pristup Binanceovim kripto uslugama.

Kako je ranije objavio Cointelegraph, Binance i Huobi su također uspješno povratili 2,5 miliona dolara od Harmony One hakera. Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao podijelio je u tvitu da su hakeri pokušali oprati svoja sredstva putem Huobija, ali je Binance to otkrio i kontaktirao i pomogao Huobiju u zamrzavanju i povratu digitalne imovine koju su hakeri deponirali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *