Crypto

Binance pilotira NFT ulaznice: Nifty Newsletter, 27. jul – 2. avgust

U ovonedeljnom biltenu pročitajte o tome kako je Binance započeo svoju uslugu prodaje karata bez zamenljivih tokena (NFT) udruživši se sa sportskim klubom. Pogledajte NFT fond kojim se trguje na berzi (ETF), koji je izdala trgovačka platforma KuCoin i kako je Google AI bio u stanju da naslika NFT-ove inspirisane BAYC-om.

U međuvremenu, saznajte koliko je NFT zajednica potrošila na kovanje NFT-a u prvoj polovini 2022. i pogledajte nadolazeći NFT album britanske rok grupe Muse. I, ne zaboravite na ovonedeljni pregled Nifty News-a koji sadrži NFT igru ​​Dr DisRespect-a i NFT izdanje FC Barcelone.

Binance uskače u prodaju karata za NFT nakon fijaska UEFA lige

Kripto berza Binance se udružila sa Società Sportiva Lazio kako bi lansirala svoje NFT rešenje za prodaju karata. Ovim će sve domaće utakmice sportskog kluba imati NFT ulaznice. Partnerstvo važi za sezonu 2022-2023.

Prema Binance-u, NFT karte će riješiti probleme poput lažnih karata i skalpinga naglašenih nedavnim fijaskom u UEFA ligi. Osim pristupa događajima, NFT ulaznice će imati i dodatnu vrijednost, kao što su popusti u prodavnicama i utakmicama i token-ovi.

Nastavi čitati…

KuCoin kripto burza debituje NFT ETF-om kojim dominira USDT

Kripto platforma KuCoin sa sjedištem na Sejšelima stvorila je ETF vezan za NFT kao što je kolekcija Bored Ape Yacht Club (BAYC). NFT ETF zona za trgovanje na berzi je pokrenuta 29. jula, omogućavajući trgovcima da trguju ERC-20 tokenima koji predstavljaju NFT imovinu.

BAYC je jedan od pet NFT ETF-ova koje je pokrenula berza. BAYC-ov ETF trguje pod simbolom hiBAYC, koji predstavlja BAYC imovinu. Osim BAYC-a, ETF za CryptoPunks će također biti dostupan pod oznakom hiPUNKS.

Nastavi čitati…

Google AI pretvara svih 10.000 BAYC NFT-ova u umjetnost napravljenu mašinom

Projekat pod nazivom Artsy Monke koristio je umjetnu inteligenciju (AI) da transformiše 10.000 Bored Ape Yacht Club NFT u različite oblike apstraktne umjetnosti nalik BAYC kolekciji. Za kreiranje komada, AI je dobio BAYC NFT kao reference za stvaranje umjetnosti.

Crypto Grims, AI umjetnik, rekao je da je nakon davanja referenci njihov tim naučio AI kako da slika u različitim umjetničkim stilovima. Pokrenuli su servere nedeljama da bi postigli željene rezultate. Nakon što je kreirao kolekciju, tim ju je stavio na prodaju na NFT marketplace OpenSea i rasprodat je ubrzo nakon izlaska.

Nastavi čitati…

Korisnici kriptovaluta potrošili su 2,7 milijardi dolara kovajući NFT-ove u prvoj polovini 2022: Izvještaj

Novo istraživanje kompanije za podatke Nansen pokazalo je da je NFT zajednica potrošila skoro milion Ethera (ETH), oko 2,7 milijardi dolara, da bi iskovala NFT na mreži Ethereum u prvoj polovini 2022. Većina kovanja je napravljena na NFT tržištu OpenSea.

Prema Nansenu, oko milion jedinstvenih adresa novčanika na Ethereumu je bilo uključeno u kovanje. Izveštaj je takođe uporedio broj sa drugim popularnim lancima kao što je BNB lanac, gde je iskovano 107 miliona dolara NFT-a i Avalanche koji je imao 77 miliona dolara.

Nastavi čitati…

Nadolazeći album Muse NFT postaje prvi novi format dodat na top-liste u posljednjih nekoliko godina

Britanski rok bend Muse će objaviti NFT album pod nazivom Will of the People na Serenade, web3 tržištu. Album će biti prvi novi format koji ispunjava uslove za top-liste od 2015. Izvršni direktor Serenade Max Shand rekao je za Cointelegraph da će ovaj koncept inovirati muzičku industriju, ubacujući NFT u postojeće tokove rada i kreativne procese.

Digitalni format za štampu koji predstavlja Serenade implementira novi način upravljanja autorskim honorarima. Prema firmi, to će dodati karakteristike Web3 muzičkoj imovini, omogućavajući tačnu akumulaciju tantijema i provjerljivo vlasništvo.

Nastavi čitati…

Odlične vijesti: Dr DisRespect otkriva NFT igru ​​na pomiješanu reakciju, prvi NFT FC Barcelone prodaje se za 700.000 dolara i više

Strimer igara Dr DisRespect dao je pregled svoje NFT igre pod nazivom Deadrop u subotu. Fanovi imaju pomiješane reakcije na NFT igru, jer je još uvijek u ranoj fazi razvoja.

U međuvremenu, NFT umetničko delo koje je objavio fudbalski tim FC Barcelona prodato je za 693.000 dolara 29. jula. NFT je audio-vizuelni komad koji prikazuje Cruyffov gol protiv Atletiko Madrida 1973. godine.

Nastavi čitati…

Hvala vam što ste pročitali ovaj sažetak najzapaženijih dešavanja ove sedmice u NFT prostoru. Dođite ponovo sljedeće srijede za više izvještaja i uvida u ovaj prostor koji se aktivno razvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *