Crypto

Binance je optimističan u pogledu ulaska Filipina uprkos odbijanju SEC-a

Unatoč tome što je Filipinska komisija za vrijednosne papire i berze upozorila javnost da ne investira u Binance, kripto berza ostaje pozitivna i neumoljiva u pružanju svojih usluga toj zemlji jugoistočne Azije.

U intervjuu, Binanceov šef azijsko-pacifičkog sektora Leon Foong rekao je za Cointelegraph da su vrlo optimistični u pogledu mogućnosti ulaska na Filipine. Izvršni direktor je naglasio da će uprkos naporima lobističke grupe da zabrani Binance, firma i dalje biti fokusirana na pokušaj da koristi kriptovalute donese zemlji. On je objasnio da:

“Nastojimo da se zaista ne ometamo onim što neka od ovih takozvanih lobističkih tijela rade. Umjesto toga, želimo se fokusirati na to kako svojim korisnicima i dalje nudimo bolje iskustvo.”

Foong vjeruje da će blockchain tehnologija biti ključni pokretač financijske inkluzije i donijeti veliku priliku Filipincima. Prema Foongu, tehnološka ulaganja su nekada bila ekskluzivna samo za pojedince visoke neto vrijednosti. Ali sa kripto i blockchainom, šansa za ulaganje u ove projekte otvara se masama širom svijeta. rekao je da:

“Ako pogledate kako su se kripto i kako su se razvijala digitalna sredstva tijekom godina, to je zapravo otvorilo mogućnosti ulaganja u nove tehnologije i nove projekte.”

Osim toga, izvršni direktor Binance je također podijelio perspektive o tome kako zemlja može povećati obim svojih direktnih stranih ulaganja. Foong je rekao da je za to potreban regulatorni okvir koji pozdravlja lokalne i globalne igrače i pravila koja su za konkurenciju, za inovacije i za zaštitu korisnika. Na kraju, izvršna vlast je rekla da zemlja mora omogućiti korisnicima pristup globalnoj likvidnosti, s tim da trgovci trguju na istoj knjizi naloga.

Povezano: Binance je zabranio kartice, kaže filipinsko odjeljenje za trgovinu i industriju

Što se tiče regulative, Foong je prokomentarisao da Filipini rade sjajan posao stvarajući svoje okvire oko licenci pružaoca usluga virtuelne imovine (VASP) i izdavaoca e-novca (EMI). Na pitanje o napretku berze u sticanju ovih kritičnih licenci, izvršni direktor je rekao da su dostavili relevantnu dokumentaciju. Ipak, ne mogu dalje komentarisati jer su detalji povjerljivi. rekao je da:

„Mislim da smo optimistični da ćemo dobiti priliku da zaista steknemo registrovani entitet na Filipinima i da budemo u mogućnosti da bolje sarađujemo sa ključnim lokalnim zainteresovanim stranama kako bismo ljudima ponudili digitalnu imovinu i iskustvo blockchain-a koje zaslužuju.”

Prema Foongu, poštivanje regulative je fokus za kripto razmjenu jer ih čini odgovornim svojim korisnicima. Osim toga, direktan odnos s regulatorima je vrlo koristan u smislu razjašnjavanja zabluda o blokčeinu i kripto prostoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *