Crypto

Binance dobija načelno odobrenje za rad u Kazahstanu

Astana Financial Services Authority, ili AFSA, nezavisni finansijski regulator u Kazahstanu, preduzeo je korak ka licenciranju velike berze kriptovaluta Binance za rad u zemlji.

U saopštenju od ponedjeljka, AFSA je rekla da je dala načelno odobrenje Binanceu koji radi kao sredstvo za trgovinu digitalnom imovinom i pruža usluge skrbništva u Međunarodnom finansijskom centru Astana, finansijskom centru u glavnom gradu Nur-Sultanu. U postu na blogu u ponedjeljak, Binance je rekao da je potrebno završiti proces prijave za odobrenje, što je kripto berza očekivala da će učiniti “u dogledno vrijeme”.

Prema riječima izvršnog direktora AFSA Nurkhata Kushimova, korak ka davanju Binance licence za rad u Kazahstanu mogao bi dovesti do razvoja „živog ekosistema industrije digitalnih sredstava na lokalnom i regionalnom nivou“. Osnivač i izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao, ili CZ, dodao je da je razmjena imala za cilj pristup „prvi usklađenost“, pružajući proizvode i usluge „u sigurnom i dobro reguliranom okruženju“ na globalnom nivou.

U maju, CZ se sastao sa predsednikom Kazahstana Kasim-Jomartom Tokajevim i potpisao memorandum o razumevanju sa ciljem da se podstakne „razvoj tržišta virtuelne imovine“ u zemlji. U okviru predloženog okvira, Binance bi pomogao Kazahstanu u razvoju zakonodavnih smjernica i regulatornih politika za kriptovalute.

Povezano: Kazahstan će dozvoliti kripto berzama da otvaraju bankovne račune

Regulatori u mnogim zemljama, uključujući Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Japan i Tajland, razbili su Binance operacije u svojim jurisdikcijama 2021. godine, izdavajući upozorenja potencijalnim investitorima iu nekim slučajevima, navodeći da berza posluje bez odgovarajućeg licenciranje. Međutim, 2022. godine Binance je osigurao regulatorno odobrenje za rad u Francuskoj, Bahreinu, Španiji i Dubaiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *