Crypto

Bezvrijedni JPEG-ovi: Redditor pretvara NFT kritiku u NFT

Redditor je postavio za svoju misiju da okrene plimu na kritičare nezamenljivih tokena (NFT) tako što je napravio kolekciju koristeći vrhunske anti-NFT komentare koje su pronašli na internetu.

U objavi na Redditu, korisnik busterrulezzz je predstavio NFT kolekciju pod nazivom Bezvrijedni JPEG-ovi! u pokušaju da se zabavi kripto entuzijastima dok se kritičari prostora raduju tokom kripto zime. Redditor je prikupljao citate od Redditora i poznatih kritičara poput Warrena Buffeta, Petera Schiffa i Dana Olsona i iskovao ih kao NFT.

Jedan od NFT-ova iz kolekcije. Izvor: stratosnft.io

Pored toga, Redditor je rekao da je ovo potez koji dokumentuje čistu mržnju koju blockchain prostor dobija i ismijava nevjernike. napisali su:

„Ovom kolekcijom, moj cilj je da sumiram ono što skeptici imaju da kažu o NFT-u, uhvativši eru za koju sam siguran da će se proučavati decenijama koje dolaze.”

Prema Redditoru, citati dolaze s potpisom koji odaje počast onome što opisuju kao trolovanje koje je vrlo uobičajeno u našem blockchain ekosistemu. Osim toga, primijetili su da nezamjenjivi tokeni (NFT) također sadrže skrivena uskršnja jaja koja upućuju na Ethereum blockchain.

Na kraju, kreator NFT kolekcije je takođe tvrdio da se pridržavaju saveta stručnjaka za izgradnju tokom medveđeg tržišta. “Kažu da se napravi nešto za vrijeme medvjeđeg tržišta, pa sam i napravio”, napisali su.

Povezano: Ticketmaster izviđa proizvodnju poslovnih NFT-ova izvan izdavanja ulaznica

Kako se tržište medvjeda nastavlja, jedinstveni NFT projekti se pojavljuju u prostoru. Ranije u avgustu, Google-ov softver za umjetnu inteligenciju (AI) korišten je za preispitivanje NFT-ova Yacht Cluba Bored Ape Yacht Cluba u mašinski napravljene apstraktne slike. Projekat je nazvan Artsy Monke, kombinujući tehnologiju sa umetnošću, prema rečima njegovih kreatora.

U nedavnom intervjuu za Cointelegraph, stručnjak za NFT Ahren Posthumus je naglasio da je dobro vrijeme za kupovinu NFT-a dok su cijene niže. Međutim, stručnjak je pozvao investitore da budu oprezni pri odabiru projekata u koje će ulagati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *