Crypto

Axie Infinity smanjuje nagrade iz klasične igre, suptilno tjerajući P2E igrače na novi način rada

Igra igraj za zaradu (P2E) blockchain igra Axie Infinity (AXS) je u potpunosti uklonila tokene nagrade iz svog klasičnog načina igre kako bi privukla svoje korisnike u novi način igre pod nazivom Axie Infinity Origin.

Axie Infinity tim je najavio da od petka više neće biti Smooth Love Potions (SLP) koji će se kovati u klasičnom modu. Prema timu, SLP nagrade će biti prebačene u njihov novi način igre. Međutim, kovanje će biti nedostupno 30 dana jer tim provodi fazu nadgledanja kako bi potražio greške, zloupotrebe i eksploatacije.

Osim toga, tim je naglasio da će prelazak s klasičnog na novi način igre pomoći „uravnotežiti SLP ekonomiju“. Osim uklanjanja klasičnih nagrada, tim će također omogućiti korištenje SLP-a za izradu raznih poboljšanja u igri kao što su rune i privjesci u novom načinu kako bi se SLP-u dodala korisnost.

Još u februaru, Axie Infinity tim je već uklonio SLP nagrade za avanturističku mini igru ​​i nagradu za dnevne zadatke u klasičnom režimu u ranijem pokušaju da uravnoteži ekonomiju za SLP token. Uprkos naporima tima da izvrši ekonomska prilagođavanja, token je i dalje u padu od 98,7% u odnosu na svoj rekord od 0,39 dolara u julu 2021.

Povezano: P2E igranje je u kolotečini, ali Axie Infinity (AXS) bi se mogao oporaviti iz 3 ključna razloga

Godine 2021. igra nonfungible token (NFT) je popularizirala P2E model i činila gotovo dvije trećine svih NFT transakcija blockchain igrica. U protekloj godini, projekat je pokazao 3,5 milijardi dolara vrijedne NFT razmjene, prema internet stranici za informacije o tokenima NonFungible.

Iako kripto žetoni projekta Axie Infinity nisu imali dobre rezultate tokom kripto zime, obim NFT transakcija za projekat porastao je za 205% u julu. Njegov suosnivač Jeff Zirlin je primijetio da je projekat “liječi”, misleći na pozitivan prijem funkcije NFT land stekinga u igrici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *