Crypto

Axie Infinity Developer poriče pogrešno postupanje nakon otkrivanja kripto transfera vezanog za Ronin hakiranje

Nakon martovskog hakovanja Ronin blockchaina, vijetnamskog programera igara Sky Mavisentitet koji stoji iza igre Axie Infinity (AXS), zasnovane na blockchain-u, odbacuje optužbe za nezakonito postupanje jer je oko 3 miliona dolara vrijednog njegovog izvornog tokena AXS navodno premješteno iz Ronin u Binance računa u satima koji su prethodili otkrivanju napada.

Sky Mavis tvrdi da je njegov izvršni direktor Trung Nguyen preusmjeravao sredstva u svoj novčanik s ciljem zaštite kompanije i pomoći korisnicima nakon hakovanja, prenosi Bloomberg.

Napadači su pogodili Axiejev Ronin most, koji korisnicima omogućava da šalju kriptovalute naprijed-nazad između Ethereuma (ETH) i Axieovog bočnog lanca Ronin, što je dovelo do eksploatacije u iznosu od više od 600 miliona USD prošlog marta, što ga čini jednim od najvećih hakova u svijetu. istorija decentralizovanih finansija (DeFi).

Kao odgovor na ono što opisuje kao “spekulacije o trgovanju insajderima” u vezi s napadom Ronina, što bi mu donelo finansijsku korist, Nguyen tweeted da su “optužbe neosnovane i lažne”, dodao je da,

„U stvari, Osnivački tim je čak i deponovao [USD] 7,5 miliona od poznatog Axie novčanika sa više potpisa do Ronin mreže prije zatvaranja mosta kako bi se izbjeglo pokretanje gledanja prodavača na kratko.”

Izvršni direktor je tvrdio da je “Osnivački tim odlučio da ga prebaci iz mog novčanika kako bi osigurao da prodavci na kratko, koji prate zvanične Axie novčanike, neće biti u mogućnosti da plasiraju vijesti.”

Nguyen je dalje tvrdio da su Axie Infinity i njegova zajednica njegovo životno djelo, dodajući:

“Preuzimam vlasništvo nad sigurnosnim propustom i koristit ću ga kao iskustvo učenja.”

Nguyen je takođe rekao da je “Bridge ponovo otvoren uz podršku svih sredstava igrača 1:1”, izazvavši niz reakcija, uglavnom podrške, od drugih korisnika Twittera.

“Zajednica Axie Infinity će nastaviti da podržava vas Trung, izbjegavajte nevjernike,” rekao je jedan korisnik Twittera.

Za razliku od ovoga, drugi korisnik pitan generalni direktor kompanije”[w]zašto je trebalo toliko vremena da se ponovo izgradi most” i “ono što ste radili svake sedmice most je bio srušen.”

Ranije ovog mjeseca, Sky Mavis je predstavio niz ažuriranja infrastrukture popularne igre, uključujući razne nadogradnje, navodeći da je došlo do “nevjerovatnog napretka u usavršavanju i usklađivanju tipičnog Ronin korisničkog iskustva”. Ovo se sastojalo od poboljšanja sučelja za uključivanje/isključivanje rampe, pojednostavljivanjem ili činjenjem jednostavnijim za korisnika, rekli su i dodali:

„Kako brzo radimo na decentralizaciji Ronin mreže, postoji niz dodatnih pozadinskih funkcija koje moramo izgraditi za validatore, uključujući procese glasanja i različite kontrolne ploče sa sažetkom.”

____


– Ronin Bridge kompanije Axie Infinity će se ponovo otvoriti nakon hakovanja, zaključana sredstva će biti vraćena
– Axie Infinity post-hack metrike mame optimizam, a ne očaj

– Ronin Hack kompanije Axie Infinity izlaže rizike dokazivanja uloga i centralizacije – analitičari
– Axie Infinity pokazuje nove znakove života, uprkos još uvijek padu NFT prodaje

– NFT hakovi putem Discorda mogli bi biti povezani – Analitičari
– Glavne vrste najpopularnijih hakerskih napada tokom IDO-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *