Crypto

Argo Blockchain nastavlja isplaćivati ​​BTC kako bi platio dug prema Galaxy Digitalu

Firma za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain nastavlja prodavati svoje udjele u Bitcoin (BTC) kako bi smanjila svoj dug kompaniji za kriptovalute Michaela Novogratza Galaxy Digital.

Argo je u julu prodao još 887 bitkoina kako bi smanjio obaveze prema ugovoru o zajmu s BTC-om s kompanijom Galaxy Digital, objavila je kompanija u petak.

Sa prosječnom cijenom BTC-a od 22.670 dolara, prodaja je iznosila 20,1 milion dolara, što predstavlja značajan dio maksimalnog iznosa kredita od 50 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. Od 31. jula 2022. Argo je držao neplaćeni iznos od samo 6,72 miliona dolara prema Kredit sa BTC-om, navodi se u saopštenju.

Najnovija prodaja dolazi ubrzo nakon što je Argo prodao još 637 BTC u junu 2022. za 15,6 miliona dolara. Firma je izvijestila da je do kraja 30. juna Argo imao neotplaćeni iznos od 22 miliona dolara po kreditu.

Uprkos tome što je aktivno unovčavao svoj Bitcoin u proteklih nekoliko mjeseci, Argo još uvijek drži značajnu zalihu Bitcoina. Od 31. jula 2022. Argo je držao ukupno 1.295 BTC, od kojih je 227 predstavljalo BTC ekvivalente.

U najnovijem operativnom ažuriranju, Argo je takođe naveo da je kompanija značajno povećala svoje količine rudarstva u julu. Tokom jula meseca, Argo je iskopao 219 BTC ili BTC ekvivalenata, u poređenju sa 179 BTC u prethodnom mesecu. Na osnovu dnevnih kurseva i cijena kriptovaluta tokom mjeseca, prihod od rudarenja u julu iznosio je 4,73 miliona dolara, dok su prihodi u junu iznosili 4,35 miliona dolara.

Povezano: Produktivnost rudarenja bitkoina Riot Blockchaina pala je za 28% u odnosu na isti period prethodne godine usred rekordnih vrućina u Teksasu

Fokusirana na rudarenje kriptovaluta, kompanija Argo blockchain je javna kompanija koja kotira na Nasdaq-u i Londonskoj berzi. Argo je jedna od mnogih kompanija za rudarenje kriptovaluta koje su se odlučile za prodaju bitkoina koje su sami izvukli usred medvjeđeg tržišta 2022., uključujući firme poput Bitfarms, Core Scientific i Riot Blockchain.

Nasuprot tome, kompanije za rudarenje kriptovaluta kao što su Marathon, Hut 8 i Hive Blockchain Technologies i dalje su se radije pridržavale dugogodišnje HODL strategije uprkos ekstremnim tržišnim uslovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *