Crypto

Apollo DAO će zatvoriti trezore na Terra Classic

Otprilike u isto vrijeme kada je južnokorejski sud izdao nalog za hapšenje suosnivača Terre Do Kwona, Apollo DAO, decentralizirane autonomne organizacije koja se gradi na blokčejnu Terra, rekao je bilo je zatvaranje svoje trezore na Terra Classic (LUNC) — ranije Terra (LUNA). Programeri projekta su napisali:

„Od kolapsa Terre, Apollo je nastavio da održava svoj LP [Liquidity Provider] trezori na Terra Classic; međutim, zbog niskog povrata i visokog nivoa potrebnog održavanja, više nema smisla podržavati mrežu Terra Classic.”

Apollo DAO, koji se sastoji od preko 10.000 tokena, izgradio je svoje trezore prvenstveno za trgovanje stabilnim parovima Terra USD (USTC) i Terra Luna (LUNC) tokena. Oba tokena su drastično pala u vrijednosti od maja, a suosnivač Do Kwon je trenutno tražen u Južnoj Koreji zbog navodnog kršenja zakona o tržištu kapitala u zemlji. Osim toga, programeri projekta su objasnili da bi novi Terra prijedlog da se oporezuje 1,2% svake LUNC transakcije na lancu bilo previše teško implementirati na svojoj platformi bez značajnog kapitala.

“Nastavit ćemo procjenjivati ​​održivost ponovnog pokretanja naših trezora na Terra Classic; međutim, željeli bismo da oni budu u potpunosti dizajnirani u skladu sa zahtjevima Terra Classic kako bi se osiguralo bolje uklapanje proizvoda na tržište.”

Apollo DAO kaže da svoju budućnost fokusira na likvidnost i razvoj Apollo Safe-a na različitim Cosmos lancima. Prilikom lansiranja prošlog septembra, ukupna zaključana vrijednost, ili TVL, na Apollo DAO dostigla je vrhunac od oko 200 miliona dolara. Prema objavljivanju, TVL Apollo DAO je pao na manje od 125.000 dolara. Korisnici se ohrabruju da povuku preostala sredstva prije lansiranja novog Terra poreznog prijedloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.