Crypto

Animoca Brands nastavlja šoping kupovinom MotoGP mobilnog dev-a

Jedan od vodećih Web3 programera digitalnih prava vlasništva, Animoca Brands, najavio je još jednu veliku akviziciju svog sve većeg portfelja podružnica za igre na sreću.

Kompanija je 16. septembra najavila kupovinu WePlay Media, koji je razvio popularnu blockchain igru ​​MotoGP Championship Quest. Prema sporazumu, akvizicija je pokušaj da se pojača angažman korisnika u motosportu mobilnim igrama.

Graeme Warring, suosnivač i glavni operativni o WePlay Media i ko-kreator MotoGP-a, nazvao je akviziciju uzbudljivim razvojem za obje strane jer proširuju svoj domet ljubiteljima motocikala širom svijeta.

“Animoca Brands ima mogućnost da dosegne stotine miliona korisnika u osnovnoj demografiji rasta kako bi proširio bazu obožavatelja ovog sporta i stvorio prilike za angažman za vozače, timove i sponzore.”

Slično tome, Yat Siu, suosnivač i izvršni predsjednik Animoca Brands, istaknuo je potencijalno povećanje angažmana kupovinom MotoGP-a i drugih igara povezanih s motosportom pod Animoca.

Povezano: Igrači žele zabavu, a ne grind fest za tokene — podružnica Animoca

Prema najnovijem MotoGP-ovom Globalnom istraživanju obožavatelja, njihova zajednica ima visok nivo angažmana i interesa za redovno učešće u konkurentnim mobilnim igrama. Izvještava da se 79% svih ispitanika u dobi od 16 do 24 godine bavi natjecateljskim igrama na sedmičnoj bazi, sa 54% obožavatelja iz azijsko-pacifičke regije.

Animoca se pokazala kao visoko uložena u razvoj sektora igara u motosportu jer je uvela ekosistem nagrađivanja REVV tokena baziran na motosportu i NFT programe u okviru MotoGP igre.

Ranije u aprilu ove godine, Animoca je takođe kupila Eden Games, koja je razvila Gear.Club, seriju Test Drive i druge popularne trkačke igre.

U avgustu, podružnica Animoca Grease Monkey Games dobila je sredstva za razvoj motosportske igre Torque Drift 2 zasnovane na blockchainu.

Ovaj najnoviji razvoj akvizicije dolazi nakon uspješnog kruga finansiranja Animoca u iznosu od 110 miliona dolara, koji je vodio Temasek 8. septembra, iz kojeg je rekla da planira izvršiti naknadne strateške akvizicije. Animoca ima ulaganja širom Web3 prostora u operacije kao što su The Sandbox, Axie Infinity, SkyMavis i DapperLabs, između ostalih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.